Statsminister Erna Solberg og kulturminister Thorhild Widvey konstaterer at det ikke er grunnlag for å gå videre med Oslo-OL 2022 med så stor motstand. Foto: Brian Cliff Olguin

Knuser drømmen om Oslo-OL

OSLO-OL: Høyres stortingsgruppe kan ikke anbefale at regjeringen går videre med en statsgaranti for en søknad om vinter-OL i Oslo i 2022. Oslo trekker søknaden om statlig støtte.

– Gruppen var delt omtrent på midten, sier parlamentarisk leder Trond Helleland etter et gruppemøte som gikk over halvannen time over tiden i ettermiddag.

– Nå regner jeg med at regjeringen ikke vil gå videre og tilrå statsgaranti, sier Helleland og får støtte fra sin egen statsminister.

– Måtte hatt bred støtte

– Jeg sa tidlig i prosessen at det er viktig med bred støtte. Det er ikke til stede, sier Erna Solberg (H) etter at stortingsgruppens vedtak er kjent.

– OL hadde vært kjempeflott og gøy, men det må være noe folket ønsker. Vi har også mye annet å bruke pengene på. Hadde det vært Lillehammer-stemning, ville det vært riktig å gå videre.

Partifelle og kulturminister Thorhild Widvey sier også at det ikke er grunnlag for å gå videre med så stor motstand. Også regjeringspartner Fremskrittspartiet slutter seg til det synet.

– Saken bør være ute av verden. Det vil være umulig for regjeringen å gå videre med dette nå, sier parlamentarisk Harald Tom Nesvik i Frp.

Oslo kommune stanser OL-arbeidet

Det gikk ikke mange minuttene fra Høyres gruppemøte var over, til Oslo kommune kunngjorde at søknaden om statsgaranti og statstilskudd trekkes. Kommunene mener det ikke lenger er noen realistisk mulighet for at Stortinget vil gå inn for et Oslo-OL i 2022.

– Oslo2022 er et prosjekt som har hatt overveldende støtte i Oslo bystyre og som har fått tilslutning av byens befolkning gjennom den lokale folkeavstemningen i 2013. Jeg hadde håpet på et annet resultat i kveld og er selvfølgelig skuffet, sier byrådsleder Stian Berger Røsland. (NTB)