Leder

Kjemper om 
ledervervet

AUF: Mani Hussaini (26) og Ragnhild Kaski (24) kan bli ny leder etter Eskil Pedersen.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for avisens meninger og holdninger.

I oktober skal Eskil Pedersen takkes av som AUF-leder etter fire år i vervet, og valgkomiteen i ungdomspartiet er i gang med å finne hans arvtaker.

Etter det Dagsavisen forstår, er det særlig to kandidater som kjemper om å bli AUF-leder:

* Mani Hussaini (26) fra Jessheim

* Ragnhild Kaski (24) fra Kirkenes.

Hussaini er norskkurdisk. Han er født og oppvokst i Syria, men kom til Norge i 1999. Han er vararepresentant for Akershus Ap på Stortinget og har tidligere vært fylkesleder og fylkessekretær av Akershus AUF. Han studerer innovasjon og teknologi på Universitetet i Oslo.

Kaski har vært aktiv i AUF siden hun var 16 år gammel. Hun er vararepresentant for Finnmark Ap på Stortinget og har vært fylkesleder av Finnmark AUF. Hun var blant dem som overlevde terroren på Utøya 22. juli 2011. Hun studerer Midtøsten-studier ved Universitetet i Oslo. Begge har sittet i sentralstyret i AUF de siste årene.

- Intern diskusjon

Verken Kaski eller Hussaini ønsker å kommentere saken overfor Dagsavisen.

- Dette er en diskusjon som foregår internt i AUF, sier Hussaini.

- Det er sunt at det pågår en debatt innad i organisasjonen, sier Kaski.

Etter det Dagsavisen erfarer, har imidlertid begge kandidater uttrykt at de ønsker å stille som kandidater til ledervervet. Begge anses for å være sterke kandidater med støtte hos flere fylkeslag. Noen viser til at AUF hittil ikke har hatt en leder med minoritetsbakgrunn, samtidig trekkes det fram at AUF ikke har hatt en kvinnelig leder på åtte år. Siste kvinnelige leder var Gry Larsen som gikk av i 2006.

Intervju på sommerleir

Tidligere nestleder i Oslo AUF og nå stortingsrepresentant, Truls Wickholm, er leder av valgkomiteen. De skal bruke sommerleiren, som åpner i dag, til å intervjue aktuelle lederkandidater, men også potensielle styremedlemmer til sentralstyret.

- Vi skal begynne arbeidet nå, og det er mange gode kandidater. Jeg regner med at vi finner en god løsning for AUF, sier Wickholm til Dagsavisen.

På bakgrunn av nominasjoner fra fylkeslagene til AUF, skal valgkomiteen sette sammen ett nytt sentralstyre, samt finne en lederkandidat og en generalsekretær.

Valgkomiteens innstilling skal være klar og sendes ut til fylkeslagene minst en måned før landsmøtet. Det betyr at deres arbeid må være ferdig senest 17. september 2014.

marie.melgard@dagsavisen.no

Mer fra: Leder