Kjempeopptur for Partiet De Kristne: – Flere har fått nok av KrF

Partiet De Kristne (PDK) har fått 135 nye medlemmer siden august og mener bråket i KrF er årsaken. KrF melder imidlertid at også de har fått en oppsving.

I august og september fikk partiet henholdsvis 78 og 57 nye medlemmer, en markant økning fra tidligere. Fra juli til august ble medlemsveksten firedoblet, og bare den siste uken har 14 nye meldt seg inn i Partiet De Kristne (PDK).

– Det er flere som sier at de har fått nok av KrF. De føler at de forlater kristne verdier og den borgerlige blokken. Der er vi mye tydeligere enn de har vært i det siste, sier Beatrice Katla, kontormedarbeider i PDK til NTB.

Det er andre gang siden august at de opplever en medlemsboom. Særlig én gruppe søker seg nå over til PDK, som ble stiftet i 2011.

– Det er kristenkonservative som ikke liker retningen KrF går i. De kommer over til oss, sier Katla.

Les også: Septembermålingene: Ap, KrF og Sp avhengig av SV for å sikre flertall

Pleier å være rolig

Katla mener medlemsveksten de siste dagene kommer etter at Hareide fredag anbefalte at Kristelig Folkeparti bør søke regjeringsmakt sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Hun kan ikke huske at partiet noen gang har hatt en slik vekst, og mener det har vært «heftig pågang» den siste uken.

– Det pleier å være mye i valgkampen, men på høsten pleier det å være rolig når det ikke er valg. Dette kommer kun av at KrF har vært mye i mediene, og hva de står for, sier Katla.

Les også: – Skattepenger skal ikke gå til å berike private

Uvanlig mange innmeldinger i KrF etter Hareides veivalg

Kristelig Folkeparti har mottatt 161 innmeldinger etter at partileder Knut Arild Hareide ga råd om å forsøke å få til et samarbeid med Ap og Sp, ifølge NTB.

– Dette er helt uvanlig, men naturligvis veldig hyggelig! Vi kjenner ikke begrunnelsen til de mange som har meldt seg inn nå, men det er tydelig at det er mange som vil være med på KrF-laget for å bygge et varmere samfunn, skriver informasjonssjef Mona Høvset i en epost.

NTB har også spurt hvor mange utmeldinger partiet har fått i kjølvannet av Hareides tale fredag, men Høvset sier de ikke har oversikt over dette enda, siden det må håndteres manuelt.

Sentrumspartiet er splittet i synet på hvorvidt det bør søke regjeringsmakt med høyre- eller venstresiden. Saken avgjøres på et ekstraordinært landsmøte 2. november.

(NTB)