Innenriks

Kan ikke ta fra elever mobilen

Fra nyttår har ikke lærere i Oslo lenger lov til å beslaglegge elevmobiler, selv om de forstyrrer undervisningen.

Et nytt ordensreglement som gjelder fra første klasse, gjør at det ikke lenger vil være lov for lærere å inndra telefoner som blir brukt i timen, melder NRK. Det betyr ikke at telefonene er velkomne, men at lærerne må finne andre sanksjonsmuligheter.

Elever ved Skøyenåsen ungdomsskole skole i Oslo er fornøyd med det nye regelverket.

– Vi har jo ikke lov til å bruke mobiltelefonen i timer, og det er helt greit at man får en anmerkning. Men å ta fra noen telefonen kanskje bare fordi man har glemt å slå den på lydløs synes jeg blir litt mye, sier Silje Bjune.

Skøyenåsen skole har over 500 elever og hittil i høst har 14 elever fått telefonen inndratt. Inspektør Åse Vike ved skolen tror de nye reglene kan gjøre det vanskeligere for elever å holde seg unna fristelser som Facebook, Instagram og spill.

Men byråd for kunnskap og utdanning Torger Ødegaard (H) har ikke fått noen reaksjoner på det nye reglementet, som er basert på juridiske råd og råd fra Utdanningsdirektoratet.

– Det betyr ikke at mobilbruk er mer eller mindre tillatt. Det vil være opp til hver enkelt skole å regulere det forholdet. For eksempel kan mobiltelefonen legges på et bestemt sted i klasserommet, sier han.

Mer fra Dagsavisen