Per Sandberg under lanseringen av selvbiografien «Mot min vilje». FOTO: NTB SCANPIX

Kan få smekk over fingrene

OMSTRIDT: I dag skal Frps sentralstyre diskutere uttalelser fra Per Sandberg. Det kan ende med refs av Frp-nestlederen.

Frp-nestleder Per Sandberg kan vente seg en smekk over fingrene når han møter resten av sentralstyret i Fremskrittspartiet i dag. Det sier en sentral kilde i partiet til Dagsavisen.

I går skrev Dagens Næringsliv at Frps sentralstyre i dag må ta stilling til om det skal frede sin egen nestleder, eller ta første skritt mot eksklusjon. Grunnen er at over halvparten av lokallagene i Troms ber partiledelsen å vurdere om han har brutt partiets vedtekter.

Avisen viser til et brev fra lederen av Tromsø Frp, Kristian P. Wilsgård, til partiets sentralstyre. I brevet vises det til Sandbergs bokutgivelse «Mot min vilje», der Sandberg skriver inngående om konflikt i Troms Frp.

«I forkant av bokutgivelsen, og under pressekonferansen ved lansering av boken, kom Sandberg med en rekke sterkt negative uttalelser i mediene om flere navngitte folke- og tillitsvalgte i Frp. Vi registrerer også at selve boken inneholder en rekke negative karakteristikker av flere folke- og tillitsvalgte», skriver Wilsgård i brevet. Det er et enstemmig lokallagsstyre som ber sentralstyret vurdere om uttalelser fra Sandberg og innholdet i boken er i tråd med partiets vedtekter og etiske og organisatoriske retningslinjer.

Sandberg sier til Dagens Næringsliv at han ikke er kjent med brevet. Men han mener det ikke er noe som trenger en vurdering.

- Jeg har brutt organisatoriske retningslinjer, sier Sandberg til avisen.

Sentrale kilder i Frp avfeier eksklusjon som helt uaktuelt overfor Dagsavisen. Når det likevel kan være duket for refs er det ifølge Dagsavisens kilde fordi man vil unngå at det åpnes for at det er greit å komme med slike uttalelser.

espen.lokeland-stai@dagsavisen.no

Les også: Lei av at alle må være så enige