Innenriks

Kalte inn styrelederne til likestillingsmøte

For første gang kalte næringsminister Monica Mæland (H) inn styreledere i de statlige eide selskapene til møte om likestilling.

Debatten har rullet om staten som eier gjør nok for å sikre likestilling i toppledelsen i selskaper den er med og eier. Mæland ville tydeliggjøre sine forventninger og kalte i går inn til møte.

– Det var tildragelse til litt god debatt. Det er ulike syn på om det er tilbudssidene problemet ligger eller etterspørselen. Jeg tror rammebetingelsene for selskapene er ulike. Forsvarsindustrien er annerledes enn bankene. Men jeg mener at en med hardt arbeid kan få til mye.

LES OGSÅ: Hun er unntaket i statlige selskaper

Rapportere

Statsråden sier det er viktig å både sette likestilling på dagsorden og måle resultatene.

– Styrene skal rapportere på samfunnsansvar, hvor likestilling er en del av det. Her rapporterer de på litt ulike måter, sier Mæland.

21 styreledere sa ja til å komme. Blant dem Øystein Løseth, nyvalgt styreleder for Statoil. Han mente det var litt tidlig å si noe for bombastisk om hvordan det jobbes med likestillingen og mangfoldet i Statoil.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Bevissthet

– Men mitt inntrykk er at det gjøres en god jobb internt med dette i Statoil, sier Løseth til Dagsavisen.

Thoril Nag, er styreleder i Ambita, hvor de nærmer seg 50 prosent kvinner i ledergruppen.

– Jeg tror det trengs bevissthet. Det er veldig menneskelig å ville rekruttere folk som ligner på deg selv. Hos oss har den administrerende direktøren som policy å både møte en kvinne og en mann før beslutningen om en ansettelse tas. Det har gitt resultater.

LES OGSÅ: - Skuffende få kvinner på topp i næringslivet

Mer fra Dagsavisen