Konsernsjef Rickard Gustafson i SAS kutter sin egen årslønn til «bare» 6,8 millioner kroner. FOTO: LEIF R. JANSSON/NTB SCANPIX

- Justerer sin egen grådighet

Innen søndag må SAS-sjefene få de ansatte til å skrive under på kraftige lønns- og pensjonskutt. Samtidig som ledelsen understreker at kravene må godtas, blir deres egne lønnskutt latterliggjort.

- Lederlønningene er i utgangspunktet på et absurd nivå. SAS-sjefen går ned fra 10 til 8 millioner svenske kroner i lønn og framstiller det som en heltegjerning. Det ledelsen egentlig gjør, er å justere sin egen grådighet. At det skal eksistere den type lønn og pensjonsavtaler for ledere, mens folk som tjener under 25.000 kroner i måneden får sparken, går ikke an, sier lederen i SAS personalklubb, Asbjørn Wikestad, til Dagsavisen.

- Lederlønninger burde være moderate. Og i selskap som går veldig dårlig, burde de i hvert fall være moderate, tilføyer han.

 

- Langt over det akseptable

Nyansatte flyverter i SAS tjener i dag 270.000 kroner i året, ifølge Klassekampen. Til sammenligning har konsernsjef Rickard Gustafson i SAS en årslønn på 8,5 millioner norske kroner - 31 ganger lønna til en nyansatt flyvert. På toppen av dette innbetales over 2,3 millioner kroner årlig til Gustafsons innskuddspensjonsordning.

De allerede lavtlønnede flyvertene står nå overfor nye lønnskutt og dårligere pensjonsordninger. Men også SAS-sjefen skal kutte i lønna si for å redde selskapet. Gustafson skal redusere lønna med 20 prosent, men blir fortsatt sittende med en lønn på 6,8 millioner kroner.

- Det er klart at det å kutte 15 prosent av en lønn på rundt 300.000, er mye tøffere enn å kutte 20 prosent av 8,5 millioner. Kuttet har ingen reelle konsekvenser for toppsjefen, fordi han allerede tjener så mye. Men for ansatte kan kuttene føre til at de kommer i en situasjon der det for eksempel blir vanskelig å betale renter på gjeld, sier førsteamanuensis Tor Grenness ved Handelshøyskolen BI til Dagsavisen.

- Er det greit at sjefen tjener over 30 ganger mer enn sine ansatte?

- Det er et lønnsgap som er langt over det man i Skandinavia mener er akseptabelt. I USA er det normalt med lønnsgap i den størrelsen, men der er det en helt annen kultur for store forskjeller, sier Grenness.

 

- Tar seg ikke godt ut

- Det er en symbolverdi i disse lønnsforskjellene, og Rickard Gustafsons lederlønn tar seg ikke godt ut. Kanskje burde han heller få en gevinst hvis han lykkes med å omstille SAS, sier Jarle Møen, lønnsforsker og professor ved Norges Handelshøyskole.

- Burde de kabinansatte hatt mer i lønn?

- Jeg unner dem mer lønn, men det er ikke sikkert at det lenger er marked for dette, svarer Møen.

- På samme måte som det ikke lenger er tekstilarbeidere i Norge, kan det være at det ikke så mye lenger vil være et marked for norske kabinansatte i internasjonal luftfart. Konkurransen med lavkostland er blitt en helt annen også på dette området, utdyper han.

 

Flåthen advarer

LO-leder Roar Flåthen advarte i Dagsavisen i går mot dumping av ansattes lønninger.

- Jeg tror ikke det er mulig å beholde godt kvalifiserte arbeidstakere om de dumper lønningene, sier Flåthen til Dagsavisen.

Han liker ikke at ansatte blir satt i en tvangssituasjon, men viser samtidig til at selskapet står på kanten av stupet. De ansatte har havnet i en situasjon hvor de må velge mellom konkurs eller lønnskutt.

- Vi har alltid støttet opp om SAS som et felles nordisk flyselskap. SAS har et utgangspunkt som er annerledes enn for de rene lavprisselskapene, sier Flåthen.

Han retter fingeren mot selskaper som Ryanair, som han karakteriserer som uspiselig når det gjelder faglige rettigheter.

 

- 80 kroner i timen

SAS-ledelsen har krevd at timelønna til en gruppe kabinansatte i SAS må ned til 80 svenske kroner, ifølge NTB. Godtas kravet om 80 kroner timen, vil enkelte av de SAS-kabinansatte være blant de dårligst betalte på hele det svenske arbeidsmarkedet. Svensk LO reagerer på SAS-ledelsens ultimatum og måten kollektivavtaler svekkes på.

- Skulle vi godta dette, hvor er da bunnen? Det er derfor vi sier at iblant er det bedre å legge ned en virksomhet enn å svekke kollektivavtaler, sier LO-leder Karl-Petter Thorwaldsson.

SAS avviser påstanden om timelønn på 80 kroner.

- Våre medarbeidere tilbys markedsmessige og anstendige vilkår som vi kan stå inne for, sier SAS´ danske pressesjef, Trine Kromann-Mikkelsen.

 

Kriseplaner

SAS‘ spareplan er totalt på 6 milliarder svenske kroner. Men SAS skal allerede ha utarbeidet detaljerte nødplaner på flere hundre sider som skisserer hvordan man i løpet av kort tid legger ned selskapet og styrer konkursen. Det foreligger også planer for blant annet håndtering av strandede passasjerer og køer på de skandinaviske flyplassene som følge av en konkurs, melder NTB.

samfunn@dagsavisen.no