Jonas Gahr Støre står øverst på Oslo Aps nominasjonsliste.

Jonas Gahr Støre på topp

Partileder Jonas Gahr Støre er på førsteplass på nominasjonskomiteens forslag til stortingsvalgliste for Oslo Ap. Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide gjør comeback i norsk politikk.

 

Partileder Jonas Gahr Støre er oppskriftsmessig innstilt på førsteplass på nominasjonskomiteens forslag til stortingsvalgliste for Oslo Ap.

Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide søker comeback i norsk politikk med en sikker femteplass på listeforslaget.

– Vi veldig glad for å få Espen Barth Eide på listen. Han har erfaring både som Oslo-politiker og fra utenrikspolitikk, i tillegg til at han har bred erfaring utenfor politikken, sier nominasjonskomiteens leder Signe Horn til NTB.

Barth Eide er direktør i Verdens økonomiske forum og Kypros-spesialrådgiver for FN. Han var forsvarsminister fra 2011-2012 og utenriksminister fra 2012-2013 i Jens Stoltenbergs andre regjering.

Siri G. Staalesen – partisekretær i Oslo Ap – foreslås på fjerdeplass, og 29 år gamle Zaineb Al-Samarai er innstilt på sjetteplass, som er den siste «sikre» plassen på Oslo Aps stortingsvalgliste. Hun er jurist og sitter i bystyret.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Siri G. Staalesen – partisekretær i Oslo Ap – foreslås på fjerdeplass.

Bak Støre ønsker komiteen Marianne Marthinsen som er finanspolitisk talsperson på Stortinget og deretter tidligere leder av Oslo Ap, Jan Bøhler, på tredjeplass.

Ap-nestleder Hadia Tajik, som er valgt inn fra Oslo i denne perioden, ble tidligere denne måneden enstemmig innstilt på topp for Rogaland Ap.

Oslo Ap har nominasjonsmøte 22. november, mens Rogaland Ap har nominasjonsmøte fire dager senere. (NTB)

Les også: Oslo Ap ser etter nye minoritetskandidater