Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen, her under en pressekonferanse i 2007, er nå løslatt fra varetekt. FOTO: NTB SCANPIX

Jensen løslatt fra varetekt

KORRUPSJONSSIKTET: Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen er løslatt fra varetekt, opplyser Spesialenheten for politisaker fredag.

– Den korrupsjonssiktede politimannen ble i dag løslatt fra varetekt, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten.

Jensen fikk tirsdag forrige uke forlenget varetektsfengsling i én uke med brev- og besøksforbud. Spesialenheten for politisaker ba om to uker og anket Oslo tingretts kjennelse til Borgarting lagmannsrett, der de fikk medhold.

Eirik Jensen anket avgjørelsen, men Høyesterett forkastet anken onsdag. Likevel ble Jensen løslatt fredag.

– Spesialenheten har nå gjennomført de etterforskningsskritt som var nødvendig før en løslatelse. Faren for at siktede kan forspille bevis anses nå som mindre, og dermed er det ikke lenger behov for å holde ham i varetekt, sier Øyen.

– Det at siktede løslates, endrer ikke grunnlaget for siktelsen eller mistanken om grov korrupsjon, sier Øyen.

Eirik Jensen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar, siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning. Han er ikke siktet i selve narkotikasaken, men for å ha lagt til rette for smugling.

Politioverbetjenten har hele tiden nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon.