Jacob Schram (57) blir ny konsernsjef i Norwegian

Norske Jacob Schram er ansatt som ny konsernsjef i Norwegian. Den konstituerte toppsjefen Geir Karlsen fortsetter som finansdirektør.

Av Alexander Vestrum

Jacob Schram blir ny konsernsjef i Norwegian. Han har tidligere ført Statoil Fuel & Retail til børsnotering og var sentral i omprofileringen til Circle K.

Ansettelsen ble kunngjort onsdag formiddag. Schram er 57 år og har blant annet hatt lederstillinger i Circle K, Statoil Fuel & Retail, McDonalds og McKinsey.

Blant annet ledet han børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010, og da canadiske Couche-Tard kjøpte opp selskapet i 2012, gikk Schram inn i lederstillingen for Europa, en jobb han hadde til han sluttet i 2018.

Ny fase for selskapet

– Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet, sier styreleder Niels Smedegaard i Norwegian.

Schram sier det er en ære å bli utnevnt til konsernsjef i Norwegian, som han sier har skapt et stykke norsk industrihistorie.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Sterk konkurranse

– Luftfartsindustrien er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men fremfor alt er luftfarten helt avgjørende for svært mange mennesker. Jeg ser fram til å bruke mine erfaringer til å bygge videre på det grunnlaget Bjørn Kjos, Geir Karlsen og resten av Norwegian-ledelsen har skapt, sammen med dyktige medarbeidere i selskapet, sier Schram.

Han ser på det som sin viktigste oppgave å bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet og befeste posisjonen som en sterk aktør i internasjonal luftfart.

Finansdirektør Geir Karlsen ble konstituert som konsernsjef da Bjørn Kjos kunngjorde sin avgang 11. juli i år. Karlsen fortsetter som finansdirektør og visekonsernsjef.