Innenriks

IRN: – Raja har ingen kredibilitet

Styret har tillit til Mehtab Afsar, mens Abid Raja ikke har noen kredibilitet i det muslimske miljøet, svarer Islamsk Råd.

Venstres Abid Raja sier han vet det pågår en stor skittentøysvask i muslimske miljøer på grunn av misnøye med generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge.

– Nå må de ta oppgjøret offentlig, krever Raja og utfordrer flere moskeer til å melde seg ut av Islamsk Råd.

Mehtab Afsar har blitt forelagt kritikken fra stortingspolitiker Abid Raja. Informasjonsansvarlig i styret i Islamsk Råd svarer på vegne av Afsar og styret.

– Hele styret har tillit til Mehtab Afsar og vi har samarbeidet godt, er oppsummeringen Yasir Ahmed kommer med som svar på fire konkrete spørsmål fra Dagsavisen.

Les også: Abid Raja krever oppgjør med Mehtab Afsar

– Ingen legitimitet

Dagsavisen får ingen direkte svar på om Mehtab Afsar vil vurdere sin stilling eller om han opplever at han fortsatt har støtte i de organiserte muslimske miljøene. Styret i Islamsk Råd setter i stedet spørsmålstegn ved Abid Rajas legitimitet og bakgrunn for å komme med kritikk av rådet.

– Vi forstår at Venstre sliter i valgkampen, men slike populistiske utspill vil ikke hjelpe. Dessuten har Venstre-politiker Raja ingen kredibilitet og legitimitet i det muslimske miljøet. Mange muslimer kunne tenke seg å stemme på Venstre, men gjør ikke det på grunn av Raja, lyder det offisielle svaret fra Islamsk Råd som de sender på e-post.

De avfeier kritikken.

– Venstre-politikeren har flere ganger hatt slike usaklige utbrudd mot muslimer og IRN. Det er ikke han eller andre politikere som skal bestemme hvem som skal representere IRN.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Taler for seg

Dagsavisen har forelagt Islamsk Råds utspill for Raja:

– Dette utsagnet fra Mehtab og IRN taler for seg selv, og bare ytterligere bekrefter det jeg har sagt om at tilliten til han er borte, sier Raja til det.

Les også: Begeret er fullt: Mehtab Afsar og Islamsk Råd kan kastes ut

Mer fra Dagsavisen