Irakere raser mot ekstremister

SKREMSELSPROPAGANDA: Framtredende irakere i Norge er oppgitt og sinte over uttalelsene til norskpakistaneren Ubaydullah Hussain og hans skremselspropaganda.

Rådet for det irakiske samfunnet i Norge møtte flere representanter for Frp på Stortinget onsdag, blant dem nestleder Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde.

De mener Hussain, som i et lengre videointervju i VG i helgen fikk komme med sine synspunkter på alt fra kvinner til Den islamske stat (IS) og bruk av halshogging, på ingen måte representerer deres folk, skriver Dagbladet.

– Han utgir seg for å representere muslimer og gjør seg til talsmann for Irak, men han har ikke noe med Irak å gjøre, sier de sju irakerne som representerer både sjiamuslimer, sunnimuslimer, kurdere og assyrere.

De mener det er et problem at de som virkelig representerer Irak i Norge, og som er irakere, ikke blir hørt, men isteden tiet i hjel.

– Mediene er interessert i ekstremister som pakistaneren Ubaydullah Hussain. Og han har med respekt å melde ikke noe med Irak å gjøre. Her i Norge blir mulla Krekar framstilt som en viktig mann. I Irak er han absolutt ingen ting, fastslår mennene i rådet.

De påpeker at de fleste av dem har kommet til Norge fordi de har flyktet fra krig, og mener det er ille at norske myndigheter ikke aksjonerer mot ekstremistene.

– Det er viktig og helt nødvendig å bekjempe terror både i Norge og i Irak, sier Abed Akil Haten, som leder det irakiske rådet.