Innenriks

Interiørbloggernes 
beste høsttips

De har øye for det lille ekstra, og bruker mye av tiden sin bak kameraet og foran PC-en. Møt tre interiørbloggere som gir deg tips om hvordan du kan gi boligen din et løft i høst.

- En kunstner vil gjerne vise fram utstillingene sine. Mine kunstneriske prosjekter går mer på installasjoner i hjemmet, forteller Solveig Grøvle fra Råde i Østfold. Hun blogger på heltid og er en av gründerne bak norskeinteriorblogger.no (NIB) - en samleblogg for flere tusen norske interiørblogger. I tillegg til å koordinere medlemmene og oppdatere bloggen, reiser Solveig og kollegaen hennes land og strand rundt og tar bilder av medlemmenes små og store interiørprosjekter.

- Det som er som flott med bloggverdenen, er at du treffer andre som er hekta på det samme som deg. De gir deg tilbakemeldinger, du får masse inspirasjon og blir kjent med fantastisk mange spennende og flinke mennesker, forteller Grøvle.

Blir inspirert

På Fister i Rogaland tilbringer interiørkonsulent Hilde Hauge ofte kveldene med oppdateringer av bloggen feienogfjong.no. Bloggen er en omfattende hobby ved siden av 80 prosent jobb som interiørkonsulent. Hauge vant nettopp en konkurranse som NIB arrangerte - der det gjaldt å være kreativ med tekstiler.

- Jeg blogger når jeg kan, og fire innlegg i uka er målet mitt. Jeg blir mest inspirert av andre blogger og av interiørmagasiner. Det beste med å blogge er å dele inspirasjon. Det å få kommentarer fra de som leser bloggen, er veldig motiverende, sier Hauge.

I Tromsø fyller Rina Johnsen sin blogg med små og store prosjekter på rarerina.blogspot.com. Johnsen jobber fulltid som lærer. Så langt nord merker hun at mørketiden kan stikke noen kjepper i hjulene for bloggingen.

- Om vinteren blir det mest i helgene vi har lys nok til å ta fine bilder. Men jeg har kjøpt meg ekstern blitz nå, så da hjelper det. Jeg blir veldig inspirert av blogger fra andre land, særlig av blogger i Finland, Sverige og Danmark, forteller Johnsen.

Høstfornyelse

De tre rutinerte bloggerne trekker fram mørke farger, tekstiler, strikk, gull, sølv, kobber, tre, dyr, natur og kelim (vevde tepper, blant annet med geometriske mønstre) som tydelige høsttrender i år.

Ingen av bloggerne liker å være bastante på hva som er helt ut akkurat nå, men blir de litt presset, innrømmer de at Shabby Chic-stilen nok har utspilt sin rolle for lengst.

- Selv er jeg veldig lei av Shabby Chic, det industrielle og det veldig romantiske. Men jeg er ingen ekspert. Jeg gjør det jeg liker, og jeg følger ikke så mye med på trendene, sier Rina Johnsen. (NTB Tema)

Interiørbloggere

På bloggen norskeinteriorblogger.no har Solveig Grøvle og kollegaen hennes samlet alt som kan krype og gå av norske interiørblogger. Her kan du bli medlem dersom du driver med denne typen blogging, og du finner konkurranser og inspirasjon fra alle medlemsbloggene.

Mer fra Dagsavisen