Intensivkapasiteten på Ahus er nesten sprengt

Nesten alle intensivplassene på Akershus universitetssykehus er nå fylt opp av koronapasienter. Nå ber Ahus andre sykehus om hjelp.

Ahus har i alt 62 pasienter som er innlagt med koronasmitte, 24 av dem i intensivbehandling. Av disse er 15 pasienter i respirator.

Samtidig har sykehuset foreløpig 27 intensivplasser. Dermed er nesten alle plassene fylt opp allerede før bølgen av koronapasienter er ventet.

Les også om de som jobber slik at du kan være hjemme: Ine Kristin må fortsatt gå på jobb: – Jeg er bekymret (Dagsavisen+)

Ifølge nettstedet aldrimer.no har Ahus nå bedt om å få låne respiratorer fra andre sykehus. Mandag skal Helse sør-øst vurdere om pasienter i større grad må omdirigeres til andre sykehus.

På Ahus skal antall plasser økes til totalt 33 i første omgang. I tillegg skal det etter planen opprettes ytterligere 32 plasser. I alt skal sykehuset fremover kunne ta imot 185 koronapasienter samtidig.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

– Ahus planlegger for økning av ordinære intensivkapasitet opp til 65 senger. For å få til dette, må det tas i bruk alternative lokaler som rigges til med intensivplasser, opplyser pressesjef Geir Boye Lindhjem.

Kapasiteten økes nå i takt med utviklingen, sier han.