Innenriks

Ingen streik blant avisbudene

LØSNING: Ni timer på overtid ble Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) enige om en ny timelønnsavtale.

Partene kom til enighet like før klokken 9 onsdag morgen.

– Vi er tilfredse med at vi fikk gjennom at denne overenskomsten skal være en timelønnsavtale, og ikke en tidsakkordavtale, som arbeidsretten slo fast i en dom tidligere i sommer, sier forhandlingsleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Sissel Karlsen, i en pressemelding.

Stridigheten har dreid seg om hvor lang tid en budrunde skal ta. Mediebedriftenes landsforening (MBL) har kuttet ned på denne tiden, noe som Arbeidsretten mente var lovlig i en dom tidligere i sommer.

– Dermed kunne arbeidsgiverne «spise opp» eventuelle lønnstillegg gjennom å korte ned tiden budrunden skal gjøres på. De nye bestemmelsene i overenskomsten gjør at dette ikke lenger kan skje, sier Karlsen.

Resultatet er innenfor frontfagets ramme på 3,3 prosent, opplyser Mediebedriftenes Landsforening.

– Vi har hatt krevende, men konstruktive samtaler, og funnet fram til en løsningsmekanisme for uenighet om arbeidstid. Eventuelle fremtidige arbeidstvister kan bringes inn for nemdsbehandling etter et nytt bilag i tariffavtalen, sier MBLS forhandlingsleder Terje Hovet i en pressemelding.

Mer enn 1.100 avisbud i 24 distribusjonsselskaper ville blitt tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige.

Mer fra Dagsavisen