Innenriks

- Ikke forberedt på noe slikt

Roger Ingebrigtsens seksuelle relasjon til en 17-åring er ikke forenlig med tillitsverv i et politisk parti, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Informasjonen om Ingebrigtsens seksuelle relasjon til en 17-åring kom svært overraskende på statsminister Jens Stoltenberg, forteller han selv.

- Jeg var ikke forberedt på at noe slikt som dette hadde foregått, sier Stoltenberg til VG.

- Dette er jo forhold som kan være av en slik art at det ikke er forenlig med å fortsette med tillitsverv som dreier seg om tillit, sier han.

Opptatt av å ha tett kontakt

Til TV 2 sier Stoltenberg at det er opp til den nå 25 år gamle kvinnen om saken skal anmeldes.

- Jeg tror det er veldig klokt at hun drøfter et så vanskelig juridisk spørsmål med sin advokat, sier han.

Han sier at Arbeiderpartiet har vært opptatt av å ha tett kontakt med kvinnen.

- Det har vært tett kontakt mellom partiet og jenta. Hennes vurdering er at hun selv ikke ønsker å anmelde og heller ikke at Arbeiderpartiet skal anmelde, sier Stoltenberg.

- Må vurderes på nytt

Hele lista til stortingsvalget må vurderes på nytt, mener leder i Tromsø Ap Odd Arne Thunberg etter at deres toppkandidat Roger Ingebrigtsen trakk seg, skriver NTB.

- Stortingslista er en helhet. Når den ene av de to toppkandidatene forsvinner, så kan man ikke bare fortsette som før med resten av kandidatene. Kriterier som kjønn, geografi, alder og yrke må balanseres gjennom hele lista, sier Thunberg.

Lederen av nominasjonskomiteen i Troms Ap ser ingen grunn til noen ny diskusjon om hvorvidt Martin Henriksen bør toppe partiets stortingsliste.

- Jeg er veldig trygg på at Martin Henriksen ikke har hatt noe med denne saken å gjøre. Ut fra det spørsmålet har jeg ikke noe behov for å diskutere førsteplassen, sier nominasjonskomiteens leder, Roald Linaker, til Aftenposten.

Utsetter nominasjonsmøtet

Sent i går kveld besluttet Troms Ap at de vil utsette nominasjonsmøtet til januar etter at både Ingebrigtsen og kvinnen han hadde et forhold til trakk seg, ifølge NRK.

- Vi må søke om utsettelse, men har fått signaler allerede om at det vil gå greit, sier fylkesleder Bjørn Inge Moe.

Mer fra Dagsavisen