Fakkeltoget gikk fra Jernbanetorget til Stortinget.

I fakkeltog for Oktoberbarna

Markerte FNs internasjonale barnadag med å kreve en umiddelbar stans i utsendelse av flyktninger til Afghanistan.

 

Listhaug har uttalt seg om vedtaket, og sa at det viser at aktivister styrer politikken, sa Rødt-leder Bjørnar Moxnes i sin appell under fakkeltoget i Oslo sentrum mandag kveld.

Ja det gjør vi, ble ropt fra folkemengden, til stor applaus.

Les også: Nederlag for regjeringen

Barnedagen

Det var Norsk Folkehjelp, AUF Oslo, Antirasistisk Senter, Nok er Nok og Rødt Oslo Solidaritet og Flyktninglag som sto bak markeringen for Oktoberbarna. 20. november er FNs internasjonale barnedag, og fakkeltoget ble arrangert for å markere motstand mot returer av de såkalte Oktoberbarna, altså de enslige mindreårige asylsøkerne, som skal sendes ut når de denne høsten fyller 18 år.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rimelighetsvilkåret

Rødt-lederen trakk fram opphevingen av rimelighetsvilkåret i sin appell mandag kveld. Rimelighetsvilkåret ble opphevet i asylforliket, og dette rammet mange av de mindreårige asylsøkerne, som tidligere ikke ville blitt sendt ut, fordi det ville vært ansett som urimelig å sende dem til internflukt.

Det er virkelig ikke sånn at det er urettferdig å stanse en praksis som bryter med folkeretten. Det er tvert imot det eneste riktige å gjøre, sa Moxnes i appellen.

Les også: Godals personlige asylopprør (Dagsavisen pluss - krever abonnement)

44 organisasjoner

Fakkeltoget gikk fra Jernbanetorget til Stortinget.

44 organisasjoner og andre aktører har sluttet seg til markeringen, ifølge NTB.

Les også: Alle vil rømme