Hydro: Sivil domstol har hevet produksjonsforbudet i Brasil

Den føderale domstolen i Belém i Brasil har i en sivil sak hevet forbudet mot produksjon på Hydros Alunorte-anlegg. Anlegget vil fortsatt gå for halv maskin.

Hydro skrev i en børsmelding natt til torsdag at utfallet av den sivile saken vil bli brukt i straffesaken som skal avgjøres innen kort tid.

Nyheten ble tatt godt imot av investorene på Oslo Børs. Etter en halvtimes handel hadde Hydro-aksjen steget med nesten 5 prosent.

I børsmeldingen heter det videre at produksjonen på aluminaraffineriet holdes på 50 prosents kapasitet inntil produksjonsforbudet under den strafferettslige prosessen også blir hevet.

– Jeg er fornøyd med støtten fra lokale interessenter og våre ansatte. Vi ser fram til å kunne gjenoppta driften i Alunorte og starte opp igjen den fulle verdikjeden, noe som vil være positivt for oss og staten Pará, sier konserndirektør John Thuestad for forretningsområdet Bauksitt og Alumina.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Beslutningen om å heve produksjonsforbudet i den sivile saken kom etter en høring 12. april. Ministério Público og Hydros anlegg leverte en felles begjæring om å heve produksjonsforbudet for noen uker siden.

Statsadvokat Ubiratan Cazetta ved Ministério Público sa til Dagens Næringsliv i april at de trodde at den føderale domstolen kom til å heve forbudet.

Alunorte-fabrikken måtte stenge i februar i fjor etter at kraftig uvær førte til anklager om at fabrikken slapp ut ubehandlet regnvann. Hydro har selv tilbakevist beskyldninger om miljøskadelige utslipp.

Saken har gitt selskapet et inntektstap på flere milliarder kroner.