Innenriks

– Hva kan politikere gjøre?

Aps Jette Christensen etterlyser mer politikk på NHOs årskonferanse.

– Jeg skulle ønske konferansen handlet mer om hva politikken kan gjøre for å hjelpe. NHOs årskonferanse er for viktig til at den politiske samtalen skal tas bort herfra, sier Arbeiderpartiets Jette Christensen.

Les også: – EØS er en velsignelse

Lei av å vente

Gårsdagens NHO-konferanse «Made in Norway – på jobb for en grønn fremtid» har omstilling på agendaen. Christensen mener programmet vitner om at NHO og resten av næringslivet er lei av å vente på politikerne:

– Programmet handler om hva bedriftene selv kan gjøre og kun hva næringslivet kan bidra med til det grønne skiftet, sier hun.

Ap-politikeren etterlyser NHO-programmet hadde en post som drøftet hva politikerne kan gjøre for næringslivet.

– Ingen er mer interessante enn norsk næringsliv og mer viktige i diskusjonen om hvor Norge skal. Næringslivet er eksperter på omstilling og teknologiutvikling og kunne utfordret politikken mer på hva vi kan gjøre for å bidra, sier hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ut mot Erna

Christensen var ikke imponert over statsminister Erna Solbergs bidrag:

– Solberg sa selv at vi skal satse på innovasjon, men det ser ut til at hun mener at hun satser på at noen andre gjør det. Har statsministeren gitt opp politikken? Hennes beskjed til NHO årskonferanse er at omstillingen blir dyr, og vanskelig. Næringslivet jeg kjenner er innovativt og omstillingsdyktig og vet at omstilling kan være lønnsomt, mener hun.

Solberg advarte næringslivet mot å basere seg på subsidier for å lykkes med omstilling.

– Hun kom ikke med ett tiltak på hva vi som politikere skal gjøre framover for å hjelpe. Hun var helt visjonsløs om hva politikken kan gjøre for å bidra til omstilling, sier Christensen.

Les også: – Velferdssamfunnet vil kollapse

Mer fra Dagsavisen