Politikk

Hussaini blir 
ny AUF-leder

KLAR: Mani Hussaini (26) flyktet fra Syria til Norge som 12-åring. Nå blir han AUFs første leder med innvandrerbakgrunn.

Hussaini mener bakgrunnen som flyktning vil være en styrke når han blir AUFs neste leder på AUFs landsmøte 16.-19. oktober.

- Jeg er som en hvilken som helst annen norsk ungdom, men har nok med meg en del andre perspektiver om frihet og demokrati i bagasjen. Syria og Norge er to veldig ulike land, sier Hussaini til NTB.

God løsning

Valgkomiteen i AUF skulle etter planen være ferdig med sitt arbeid forrige uke, men prosessen var vanskeligere enn forutsatt. Først seint i går kveld kom de fram til en løsning. I tillegg til Hussaini, foreslår valgkomiteen Ragnhild Kaski fra Kirkenes (24) som ny generalsekretær og Emilie Bersaas fra Haugesund som ny nestleder.

- Dette blir et sterkt sentralstyre og en god løsning for organisasjonen, sier Truls Wickholm.

Kaski har vært aktiv i AUF siden hun var 16 år gammel og har vært fylkesleder av Finnmark AUF. Bersaas sitter i bystyret i Haugesund og har vært fylkessekretær i Rogaland AUF.

- Et spennende navn

Avtroppende AUF-leder, Eskil Pedersen, er full av lovord om den nyinnstilte lederen.

- Mani har vært med i AUF i mange år, og har blant annet ledet AUF i Akershus, jobbet på det sentrale kontoret, og har sittet i sentralstyret de to siste årene. Det er et spennende navn som ny leder, og jeg er sikker på at han vil gjøre en god jobb.

Pedersen sier Hussaini er en politisk allrounder som er opptatt av mange ulike politiske saker.

- Sånn jeg kjenner ham er han veldig engasjert i skolepolitikk og i internasjonale spørsmål. Det er områder som er viktige for AUF og medlemmene våre. Jeg er sikker på at han kommer til å representere AUF politisk på en måte som medlemmene våre kjenner seg igjen i og er glade for.

samfunn@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen