Politikk

Høyre best på utdanningspolitikk

Høyre banker Ap i en ny meningsmåling om høyere utdanning.

Høyres dominans på meningsmålingene fortsetter. I et nytt barometer som viser hvilke partier velgerne mener har best politikk for høyere utdanning får Høyre tre ganger så mye støtte som Arbeiderpartiet. Det skriver studentavisen Universitas.

- Jeg er veldig fornøyd med at så mange mener vi har den beste politikken på høyere utdanning, sier Høyre-leder Erna Solberg til avisen.

Hele 35 prosent av de som svarer mener Høyre har den beste høyere utdanningspolitikken. Partiet får nesten dobbelt så stor oppslutning om utdanningspolitikken sin som alle de tre rødgrønne regjeringspartiene til sammen. Undersøkelsen er gjort av Sentio Research for Norsk Studentorganisasjon (NSO).

Skylder på regjeringen

I undersøkelsen svarer 41 prosent av respondentene at de «vet ikke» hvem som har den beste politikken. Det bekymrer Erna Solberg, ifølge avisen.

- Undersøkelsen er egentlig litt nedslående for det politiske Norge. Den er bra for oss, men at det er så lave tall for de andre partiene viser at det har vært lite debatt rundt høyere utdanning det siste året, sier hun.

Solberg mener den rødgrønne regjeringen har noe av skylden for dette.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) stiller seg undrende til Solbergs uttalelser om at regjeringen har unngått debatt om høyere utdanning.

- Høyere utdanning er en av de sakene som har vært mest debattert på Stortinget. Jeg er klar for å ta den debatten med Høyre når som helst, sier Halvorsen til Universitas.

Usynlige KrF

I meningsmålingen får Fremskrittspartiet 2 prosent oppslutning, Senterpartiet 1 prosent oppslutning, mens null prosent mener KrF er best.

Utdanningspolitisk talskvinne for KrF, Dagrun Eriksen, erkjenner at partiet har sviktet i å formidle sin politikk på feltet.

- Det er ikke en hemmelighet at vi ikke har kommet godt nok ut når det gjelder politikk på høyere utdanning, sier hun.

havard.therkelsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen