Holden: Familien har besluttet å ikke betale løsepenger

– Familien til Anne-Elisabeth Hagen har bestemt seg for å følge politiets råd om ikke å betale løsepenger, sier familiens bistandsadvokat, Svein Holden.

 

– Det er som kjent fremmet et krav om løsepenger mot familien. Politiet har imidlertid gitt familien en klar anbefaling om ikke å innfri kravet slik saken står nå. Familien har besluttet å følge politiets råd, sa Holden på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Vi håper derfor at dagens offentliggjøring av saken vil bidra til at vi kommer i kontakt med dem som har bortført Anne-Elisabeth, og at vi får en bekreftelse på at alt står bra til med henne, slik at vi deretter kan starte en prosess med å få Anne-Elisabeth trygt hjem til sin familie, sier Holden.

Les også: Politiet om bortføringssaken: Ikke betal løsepenger

Han sier familien har fått en grundig veiledning fra politiets fagmiljøer når det gjelder løsepengekravet og vurderingen av om dette skal innfris eller ikke.

– Med tanke på at de har fått et så entydig råd, så er det vanskelig å tenke seg at man skulle agere i strid med rådet som er gitt, sier Holden.

– Den vurderingen har vært særdeles krevende, sier han.

Han forteller også at han ikke kjenner til om familien fikk noe forvarsel om hva som kunne komme til å skje.

Les også: Politiet: – Ingen livstegn fra bortført kvinne på Romerike