Herrelandslaget står bak Northug: – Vil alltid være en av oss

Finn-Hågen Krogh og Didrik Tønseth vil få Petter Northug opp på beina igjen etter råkjøringen og kokainfunnet.

– Først trodde vi at det var «fake news», men så skjønte vi raskt at det var sant. Det er bare trist, og så får vi håpe at det går bra med Petter selv, sier Finn-Hågen Krogh til Trønder-Avisa lørdag.

Sammen med flere unge langrennsløpere var Krogh og Tønseth på samling på Steinkjer da de fikk beskjeden om sin tidligere lagkamerat.

– Det var en sjokkerende nyhet for oss alle. Det er fryktelig synd. Får håpe at Petter kommer seg på beina igjen, sier Didrik Tønseth.

Les også: Northugs bror i støttemelding: – Kom hjem nå

Selv om den norske skilegenden må i retten enda en gang, har han Krogh og co. i ryggen.

– Vi som gruppe kjenner Petter svært godt, og vi står bak han uansett. Petter vil alltid være en av oss skiløpere. Vi håper etter beste ønske at han kommer seg ut av det på et vis, og at han kommer seg på bedringens vei. Vi vil alltid støtte Petter uansett – det må han vite, sier Krogh.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum vil fortsette å anse Northug som en venn, men tar avstand fra handlingen hans.

– Det er ikke sånn at vi sier at nå kan vi ikke være venner med ham videre, selv om vi tar fullstendig avstand fra – og jeg synes det er forkastelig – det han har gjort. Men personen Petter Northug kan jeg fortsatt si er en god venn av meg. Det håper jeg det vil være for alltid, selv om det han har gjort nå er helt tragisk, sier Nossum til NRK.

Les også: Uno-X avslutter samarbeidet med Petter Northug

 – Det kan ikke være sant!

Den svenske langrennslegenden Gunde Svan (58) reagerte med vantro da Petter Northug (34) offentliggjorde at han råkjørte og hadde kokain hjemme hos seg.

– «Det kan ikke være sant!» var min første tanke. Vi har jobbet sammen med programmet hele sommeren, og alt med innspillingen har fungert perfekt, sier Svan til VG.

Svan og Northug leder høstens sesong av TV 2-programmet «Landskampen», der norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp.

Les også: Kapteinen ser lyst på videre VIF-spill (+)

Håper Norghug tar lærdom av hendelsen

Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson er skuffet over Petter Northug etter at han ble tatt for råkjøring og oppbevaring av kokain.

– Det er trist, veldig trist. Jeg håper Petter tar skikkelig lærdom av dette nå. For dette er ikke den Petter jeg har lært å kjenne, skriver 21-åringen i en tekstmelding til Expressen.