Innenriks

Hareide stiller spørsmål ved verdien av en januarturné

Norge har spilt tre kamper i Midtøsten de siste dagene. Det har blitt mer ogmer klart at dette ikke er rette tiden å spille landskamper på. I går varbåde banen og spillet trøstesløst da de norske gutta spilte 0-0 mot Jordan.

Norge var nærmest seieren. Ardian Gashi var helt alene med keeper i førsteomgang men skjøt utenfor fra fem meter. Et par farlige dødballer kunne ogsågitt uttelling men totalt sett var det svært lite som ble skapt.

Jordan på sin side hadde kun én sjanse i hele kampen. Espen Johnsen reddetfint da en av hjemmelagets spillere fikk bra dreis på et skudd fra 14-15meter etter drøyt 30 minutter av første omgang.

Fant lyspunkter

Åge Hareide hadde ingen problemer med å være enig i at underholdningsverdienvar lav. Det norske laget hadde trøbbel med å skape farligheter foranJordans mål. Det hele ble for daft tafatt og upresist.

– Det er tydelig at det er lite saft i beina på spillerne. Presisjonen erdårlig. Vi skaper for lite sa Åge Hareide.

Han sa rett ut at det må vurderes nøye om landslaget skal dra på lignendesamlinger i framtida. Med europacup og Royal Leauge er den norske sesongenforskjøvet. De fleste spillerne kom rett fra ferie før de dro på tur.Hareide forstår at alle har behov for hvile etter en lang sesong. I så måtepasser det dårlig med internasjonal matching i januar.

Hareide ville likevel ikke svartmale alt. Han har fått en del svar. Ikkeminst har unge og spennende spillere fått smaken på landslagsmiljøet. Fordem er det nyttig erfaring å dra med seg videre.

Han navnga også enkeltspillere han mener har framhevet seg.

Raymond Kvisvik var nok en gang den første han nevnte. På direkte spørsmålsa Hareide at Brann-spilleren har nærmet seg en plass i troppen også når debeste er med. Det betyr at Kvisvik trolig blir med når Norge drar til Maltai neste måned for å gjøre unna siste test før VM-kvalifiseringskampen motMoldova 30. mars.

Borch debuterte

Alle i troppen har fått spille i Midtøsten. I går var det keeper Knut Borchstur til å debutere. Tromsøs sisteskanse kom godt fra sin første kamp.

– Dette var en milepæl. Jeg har fått ytterligere motivasjon for å bli bedresa Borch.

– Knut har vist seg fram på trening. Han har kvaliteter som gjør at han kanstå fram som tredjekeeper sa Hareide.

Tromsø-spilleren skjønner han per i dag vurderes bak Thomas Myhre og EspenJohnsen. Han forstår også at Johnsen har fått spille mest i Midtøsten.

– Det er viktig for Espen å få kamptrening før de viktige kampene somkommer sa Borch.

Hareide trakk også fram Ardian Gashi Lars Iver Strand og Frode Kippe. Detsamme er trolig også Trond Andersen som har fått vist at han fortsetterholder mer enn bra nok på dette nivået. Alle er ventelig med i diskusjonennår troppen til Malta – og ikke minst Moldova – skal tas ut. (ANB)

Mer fra Dagsavisen