Innenriks

Hard kamp om budsjettkroner

De fleste store investeringer på neste års budsjett vil gå til terrortiltak. Regjeringen må ta en tøff kamp om restene.

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) er ikke villig til å bruke mer penger fra oljefondet for å demme opp for de store investeringene som må til på politi- og beredskapssiden.

– Nå skal jeg ikke gå inn på tall, men vi må sikte oss inn på under 4 prosent i 2013, sier Johnsen til NRK og viser til handlingsregelen for bruk av midler fra oljefondet.

Øvelse og trening

Regjeringen er samlet til budsjettkonferanse for å bli enige om neste års budsjett.

– Vi må ha et stramt budsjett, slår Johnsen fast. Han mener at den gode veksten som er i norsk økonomi nå må brukes til å bygge opp reserver.

– Vi vet aldri hva som skjer rundt oss, understreker finansministeren.

Johnsen viser til at statsminister Stoltenberg i sin redegjørelse for Stortinget varslet at det skal bevilges mer penger til øvelser og trening og til prosjektering av nytt beredskapssenter for politiet på Alnabru i Oslo.

Konservativt budsjett

Regjeringen sluttfører torsdag og fredag budsjettkonferansen i forbindelse med statsbudsjettet for 2013 og skal legge dette fram for Stortinget 8. oktober. Johnsen har allerede varslet et konservativt budsjett.

Ifølge NRK vil sykehus, barnevern og samferdsel bli prioritert i tillegg til at kommunene allerede er blitt lovet 5 milliarder kroner i økte frie inntekter.

Mer fra Dagsavisen