Innenriks

Haltbrekken gir seg i Naturvernforbundet - vil bli SV-politiker

Takket ja til 1.plassen i Sør-Trøndelag.

Lars Haltbrekken har i mange år vært en synlig leder for Naturvernforbundet. I dag annonserer han at det er slutt: Han vil nå bli stortingsmann for SV.

– Det er klart at det er med tungt hjerte at jeg går av som leder i Naturvernforbundet som er en viktig organisasjon som har vokst kraftig de siste årene. Det er veldig mange aktive i Naturvernforbundet er og vil fortsette å være en avgjørende kraft i det norske samfunnet, sier Haltbrekken.

– Knalltøff jobb

Haltbrekken har sagt ja til å stille på 1.plassen for Sør-Trøndelag SV ved valget i 2017.

Han sier han har brukt sommeren på å tenke om han ønsket og stille, og til slutt ble svaret ja.

– Jeg har et engasjement for natur og miljø og solidartitet, a var det naturlig for meg å prøve å videreføre det engasjementet i SV. Nå skal jeg møte nominasjonskomiteeen, så skal nominasjonsmøte si sitt. Jeg håper jeg blir nominert, så er det år med knalltøff jobb.

Haltbrekken har i sitt virke som leder av Naturvernforbundet vært en tydelig kritiker av dagens politikere.

– Hvordan blir og ikke være den som kjefter, men å bli kjeftet på?

– Det blir en ny hverdag. Men som politiker skal jeg sloss for natur og miljø og rettferdighet, sier Haltbrekken.

Fornøyd

– Jeg er utrolig glad og stolt over at Haltbrekken har sagt at han ønsker å stille, sier leder for nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag, Astrid Kjelsnes.

– Med sin lange erfaring som leder av Norges Naturvernforbundet, og kunnskap om miljø og fordeling, vil Haltbrekken bli en yppelig førstekandidat, sier hun.

At Haltbrekken velger SV som sitt parti, er kanskje ikke så overraskende. Hans kone, Silje Schei Tveitdal, har var frem til i fjor partisektretær i SV.

– Valget ville blitt gjort uavhengig av min tilknytning til den tidligere partisekretær, men grunnen til at jeg velger SV på grunn av miljø, rettferdighet og solidaritet. I de spørsmålene er SV naturlig valg.

Mer fra Dagsavisen