Mer av dette Siv, er meldingen fra Frp-nestor Carl I. Hagen etter Frp-leder Siv Jensens Syria-utspill i Ålesund. FOTO: HELLE GANNESTAD

Hagen: – Siv har to hatter!

Frp-nestor Carl I. Hagen vil se mer av partileder Siv Jensen, og mener det er helt uproblematisk å oppfordre til å handle mot stortingsflertallet.

 

Av Sofie Prestegård og Marie Melgård

Han mener det ikke var finansminister Siv Jensen som holdt valgkampåpning i Ålesund og oppfordret kommunene til å si nei til å ta imot flere flyktninger.

– Hun har to hatter. Det er ikke så vanskelig for folk å forstå. Hun er partileder og finansminister, og på en valgkampåpning er hun bare partileder.

Hagen er klar på at det er partileder Siv Jensen vi vil se mest av i valgkampen.

– I hele valgkampen er det Frps politikk som er viktig, ikke regjeringens politikk. Klart når hun er innom Finansdepartementet eller hos kongen i statsråd så har hun finansministerhatten på, sier Hagen.

Han er uenig med Frank Aarebrot som mener dette blir det samme som å oppfordre kommunepolitikere til ikke å følge byggeforskrifter.

– Det er jo nedfelt i loven. Det er noe helt annet enn et vedtak i Stortinget.

– Det er hyggelig at folk er fornøyd. Min jobb som partileder er å være synlig i valgkampen – alt annet ville vært rart, er Jensens kommentar til Hagens ros.

LES OGSÅ: - Carl gir Raymond tøffere match

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!