Cricket er en av mange idretter skoleelever kan prøve gratis på Oslo Idrettskrets‘ idrettsskole i høstferien. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB SCANPIX

Gratis moro i høstferien

HØSTFERIE: Av årets mange fridager fra skolen, er høstferien første ferie ut. Som kan brukes til gratis fysiske aktiviteter.

Har ungene fortsatt energi etter harde uker på skolen, eller vet ikke foreldrene hva de skal finne på for ungene i ferien, vil Oslo Idrettskrets‘ idrettsskole være et utmerket alternativ.

 

Gratis tilbud

- Det er fortsatt ledige plasser for barn i 5.-7. klasse i høstferieuken, som starter mandag, sier Ivar Glomstein i Oslo Idrettskrets til Dagsavisen.

- Aktivitetene foregår i og rundt Ekeberg Idrettshall (Ekebergveien 101), og er hver dag 9-15, legger han til.

Det er plass til 100 elever totalt sett, og fortsatt er det bra med plasser igjen.

- Det er litt rart at vi ikke er fulltegnet allerede, men vi har slitt litt med å markedsfører tilbudet. Det har ikke vært lett å få innpass på skolene i nærområdet med brosjyrer. Vi har opplevd at flere skoler har satt foten ned for å være med å spre budskapet, sier Glomstein.

Tilbudet er åpent for alle i hele Oslo, men markedsføringen er lagt til skoler langs Ekebergbanen.

- Vi hadde nok fått flere påmeldinger om vi hadde gått bredere ut. Det er første gang vi prøver dette, så derfor har vi gått litt forsiktig ut, sier Glomstein.

Idrettsskolen er finansiert av Oslo kommune og er gratis for elevene.

- Det at det er gratis burde være nok til at mange vil være med. Det er ikke alle som reiser bort i høstferien. Og etter at skoleidrettsdagen ble borte, er det ikke mange idrettstilbud igjen i skolen, sier han.

 

Mange idretter

Unger har lyst til å prøve nytt, og i høstferien kan de prøve det meste av idretter som ikke krever snø og is.

- Ekeberghallen kan deles opp i tre fullverdige håndballbaner, og vi har store uteområder til disposisjon, sier Glomstein.

Barna vil få prøve ulike idretter som basket, rullestolbasket, håndball, cricket, amerikansk fotball, hopp, innebandy og turn. Aktivitetene vil bli ledet av instruktører fra Oslo og Akershus bandyregion, Norges Håndballforbund, Norges Basketballforbund og Bøler basket, Oslo skikrets, Oslo og Akershus gym- og turnkrets, Falken Cricket og Vålerenga Amerikansk Fotball som samarbeider med Oslo Idrettskrets om tiltaket.

- Vår erfaring er at unger gjerne vil prøve nye ting, og her kan de gjøre det. Er man med på fotball mandag, kan man prøve cricket neste dag, og rullestolbasket den tredje, sier Glomstein.

Interesserte kan sende epost til ingrid.maurstad@idrettsforbundet.no.

tom.vestreng@dagsavisen.no

Høstaktiviteter

Gokart:

Harald Huysman Karting, Alnabru. Hovedkart: 15 års grense og legitimasjonsplikt. Jr. Kart: minimum 155 cm høy. KidKart: 5-11år (110 cm-155 cm). Se www.hhk.no for tider og priser.

 

Vannaktiviteter:

Drammensbadet er Norges største badeanlegg og har ni bassenger, hvorav fem er innendørs. Egen velværeavdeling med kafe. Se www.drammensbadet for tider og priser.

Risenga Svømmehall i Asker kan friste med terapibasseng, stupetårn på 1, 3 og 5 meter, bølgebasseng, 2 sklier, boblebad mm. Se www.asker.kommune.no for tider og priser.