Innenriks

Grande: – Vi i Venstre blir bekymret når Høyre går bananas med penger

Venstre-leder Trine Skei Grande kom med flere humoristiske stikk og advarsler til Høyre da hun gjorde gjesteopptreden på partiets landsmøte på Gardermoen.

Gjestetalen inneholdt også anslag av selvironi på vegne av eget parti, som ligger under sperregrensa på meningsmålingene.

– Det ser ikke kjempebra ut for Venstre nå. Men som vi pleier å si: Katten har ni liv – det imponerer ikke oss i Venstre, sa Grande til latter og applaus fra salen.

Venstre-lederen rettet også et lite humoristisk spark til det omstridte grepet med å bygge nytt regjeringskvartal og erstatte KNM Helge Ingstad uten å føre utgiftene på det vanlige budsjettet.

– Når Høyre går bananas med penger, blir vi engstelige i Venstre, sa Grande.

– Borgerlige partier skal ikke tulle med penger. Vi må fortsette å være ansvarlige. Vi må ikke gå for langt over streken, eller for langt under streken for den saks skyld. Den må dere tåle, sa Venstre-lederen.

Talen inneholdt også mange rosende ord, spesielt om statsminister Erna Solberg.

– Det var en politisk bragd det du greide, Erna. Det å samle fire borgerlige partier til en flertallsregjering har ikke kommet av seg selv, sa hun.

– Den dagen da vi la fram Granavolden-erklæringen var det noen som spurte hvordan du klarte det. Da svarte du kanskje det lå litt i din tålmodighet. Det er et beskjedent svar, kanskje oppsiktsvekkende beskjedent til bergenser å være, sa Grande.

Mer fra Dagsavisen