Innenriks

Gavetips: språkkurs

- Det beste hadde vært om kvinner og menn gikk på språkkurs sammen slik at de lærte seg å forstå hverandre, foreslår Finn Schjøll.

Norges mest kjente blomsterdekoratør, Finn Schjøll, danderer romantiske buketter til valentinsdagen, men selv har han ingen spesielle planer for å markere den.

- Jeg tror rett og slett at når den ene er treogseksti og den andre er åtteogseksti år, så vil det virke litt oppstylta. Det er akkurat det samme som halloween. Det er generasjonen etter som er opptatt av den dagen, sier han.

For de yngre som jobber hos Schjøll betyr dagen mer.

- Sånn er det. Jo yngre du er, jo lettere er nok valentines å tilvenne seg. Du vet unge mennesker, de synes jo at når de har gjort en ting to ganger, så gud, da er det tradisjon. I min alder er jo tradisjon noe som forrige generasjon gjorde. Så for meg er det ikke noen tradisjonsrik dag, sier han.

Grått hår

- Det er en importert dag som ikke har slått rot i vår generasjon i noen stor grad, egentlig. Men du vet jo hvordan kvinner er. De vil jo alltid ha noe. Vi menn, vi tar det roligere.

- Hva skal man gi en kvinne?

- I utgangspunktet bør jo alle hverdager være fine. Så sørg for at det blir en fin dag.

- Hva skal man gi en mann?

- Hva kvinner skal gi menn? Nei, de gir jo grått hår, er det ikke de pleier, humrer Schjøll før han legger til at de også skal sørge for at dagen blir bra for deres bedre halvdel.

Røde roser

Schjøll synes selvfølgelig at man bør gi blomster:

- Ja, det synes jeg. Jeg vil foreslå en romantisk bukett. Det er hyggelig.

- Røde roser? Eller er det kjedelig?

- Jeg vet jo og har erfaring med at alle roser er dyrket fram på spreng til 14. februar. På denne tida er det mye surr med roser, det kan jeg si deg. Det er sånn at gartnere stiller inn klokka når de skal stå klare. Men uansett hva du ender opp med å kjøpe, sørg for at blomstene er av fin kvalitet. Spør etter det beste. Det er hyggelig at de holder, sier han.

- Men det beste hadde jo vært om kvinner og menn gikk på språkkurs sammen, slik at de lærte seg å forstå hverandre. Det hadde vært fint, ler han.

maryam.tahir@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen