Innenriks

Gå deg sprek i november

PÅ TUR: Mens menn lar barten gro for kreftsaken i november, vil Den Norske Turistforeningen (DNT) at folk også skal gå for egen helse, under slagordet #gåvember.

Tidlig mandag morgen la fire grupper på vei, fra fire forskjellige steder i byen. Målet var Spikersuppa, før de friske og rødkinnede gikk på jobb.

- En grå måned

– Dette er en slags parallell, eller avart av «movember». November er en generell trist og grå måned, og derfor er det viktig å komme seg ut på tur. Det er bra for både helse og humør, og ikke minst er det sosialt. Og man kommer frisk og opplagt på jobb, sier daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg til Dagsavisen.
I dag tidlig startet de med fire utgangspunkter:
Tur 1: Majorstua stasjon, ned Bogstadveien, gjennom Slottsparken.
Tur 2: Nydalen T-bane stasjon, ned langs Akerselva.
Tur 3: Skøyen stasjon, langs Frognerkilen.
Tur 4: Tøyen T-bane stasjon, via Botanisk Hage, ned langs Akerselva.

Gåglede
Selv var han med på gruppa som gikk fra Majorstua til Spikersuppa, en tur gjennom Slottsparken.
– I vår gruppe var det vel en 8–10 som var med totalt. Nå har ikke alle turene kommet inn ennå, men jeg regner med at rundt 50 mennesker har tatt oppfordringen, sier han.
– Vi skal skape glede i november, gjennom å gå, sier han, og oppfordrer folk til å gå i hele november. Dette var en «puff» for å få folk ut. Avtal med en kollega, og gå av en holdeplass før du pleier. På den måten får dere en god prat og en frisk start på dagen, sier han morgenfrisk.
I går hadde DNT kickoff for aksjonen, og de kommer til å arrangere flere fellesturer.
– Om du ikke kan gå hele veien, så hopp av et stopp eller to før. Få med deg en kollega, en nabo – eller ti. Og kan man ikke gå til jobben, så er det alltid mulig å gå en tur i lunsjen, sier han.

- Et positivt tiltak
Mange la merke til turgruppene i dag tidlig, og folk synes det var stats. Og et godt initiativ.
– Folk synes det er et positivt tiltak, og vi har fått markert oss ved å dele ut masse refleks, sier Henning Hoff Wikborg, som selv bor i Bærum, og lever daglig opp til DNTs idealer.
– Ofte går jeg av på Skøyen og går til jobb derfra. eller jeg går av på Nationaltheatret, kjøper meg en kaffe og rusler opp Kark Johan. Jeg kan ikke tenke meg en bedre start på dagen, sier han.

Mer fra Dagsavisen