Frykter at gjerningsmenn følger med

Letemannskapene i Sigrid-saken slutter å være åpne om hvor de leter, i frykt for at eventuelle gjerningsmenn følger med på hvor de går.

I helgen har politiet jobbet med å komme gjennom bunken på i overkant av 1.500 tips fra publikum.

– I løpet av helgen har et par av tipsene ledet til vitneavhør og krimteknisk søk, men dessverre har det ikke kommet noe konkret ut av dette, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.

Fant sokk

I helgen har frivillige letemannskaper gjort søk i området der 16-åringen forsvant. Ingen har sett Sigrid Giskegjerde Schjetne siden natt til søndag for en uke siden.

Letegruppa har valgt å legge om strategien sin på det sosiale nettstedet Facebook, der den foreløpig har delt all informasjon om leteaksjonen.

– Vi kommer til å slutte å skrive hvor vi skal lete lang tid i forkant av søkene våre. Dette gjør vi i frykt for at noen som ikke bør følge med på hvor vi leter, gjør det, sier Trond Nyhus, en av dem som er med på å koordinere letearbeidet.

Legger om strategi

Søndag finsøkte letemannskapene området ved Svartskog og Bunnefjorden. Rundt 300 personer var med på letingen både lørdag og søndag.

– Det er funnet en del klær, og lørdag fant vi en sokk tilsvarende den Sigrid hadde på seg da hun forsvant, sier Bengt Eriksen, som er med på å organisere den frivillige letingen.

Rohde i politiet bekrefter at de har fått inn sokken.

– Det vil nå bli gjort krimtekniske undersøkelser for å se om denne sokken tilhører Sigrid. Det må presiseres at dette er en veldig vanlig type sokk, sier Rohde.

Fortsetter arbeidet

Gjennom helgen har politiet jobbet med å få ut informasjon fra Sigrids telefon, der de særlig er interessert i data som kan avsløre 16-åringens bevegelsesmønster og informasjon fra sosiale medier.

– Dialogen med Facebook er positiv, men vi har fortsatt ikke fått full tilgang til Sigrids Facebook-profil, sier Rohde.

Hun forteller at politiet vil fortsette arbeidet videre med full styrke, men at de så langt ikke arbeider ut fra noen bestemte teorier om hva som har skjedd med 16-åringen.

– Vi kan ikke konkludere med noen ting slik som situasjonen er nå og må jobbe uten å binde oss til teorier, sier hun.

Også de frivillige letemannskapene fortsetter sine søk neste uke.

– Vi skal møtes en gang hver dag for å gjøre søk, og vi blir glade for at folk møter opp, sier Eriksen.

Håper på det beste

Geir Strand, talsmann for Schjetne-familien, sier de fortsatt holder motet oppe.

– Familien sitter med en uvisshet og en frykt som er helt forferdelig. Likevel holder de det gående, og vi er alle helt overveldet over hvor mange som stiller opp for å lete, sier Strand.

Han understreker at de ikke forventer at folk møter opp, men at de blir veldig glade for alle som møter.

Politiinspektør Rohde oppfordrer alle som har observert noe mistenkelig også etter Sigrids forsvinning til å sende inn tips.

– Noen der ute vet noe, og dersom noen har sett eller hørt noe som de synes er rart eller mistenkelig, vil vi gjerne vite det, sier hun.