Innenriks

Frp-topp vil gi full gass

– I Stavanger har vi sett mange politikere mene mye om situasjonen vi er inne i. Det hører med til unntakene at noen treffer ballen.

Utspillet kommer fra Christian Wedler, Frps ordførerkandidat i Stavanger. Han etterlyser en virkelighetsorientering for situasjonen regionen og oljebransjen er inne i.

– Utfordringen er at flere – særlig på venstresiden – snakker om at vi er inne i det grønne skiftet. Det er for det første helt grunnleggende feil. Stavanger er ikke inne i et grønt skifte. De som har mistet jobbene sine i oljebransjen, har mistet jobben fordi oljeprisen har falt, og fordi kostnadsnivået på sokkelen har blitt for høyt, sier han.

LES OGSÅ: Etter sommeren vil Siv Jensen gi billigere bensin til folket

– Bruker situasjonen

Ordførerkandidaten mener det er viktig å komme til enighet om hvorfor situasjonen er som den er. Det bør danne utgangspunkt for hvilke punkter og planer som kan løse situasjonen.

– Både lokale og nasjonale politikere ser muligheten til å fremme sin politikk i den situasjonen som er nå. De drømmer om et grønt skifte, de tenker på et grønt skifte når de legger seg og tenker fortsatt på et grønt skifte når de står opp. Da er det helt klart at det er lettere for dem å tro at vi er inne i et grønt skifte, sier Wedler.

Han framholder samtidig at han ikke er mot et grønt skifte. Problemet han opplever, er politikere som forsøker å presse fram et grønt skifte som ikke er ønsket av næringslivet.

– Det grønne skiftet skal komme når kompetanse fra oljeindustrien og andre miljøer lager nye arbeidsplasser. Det er ikke politikerne som skal vedta det grønne skiftet.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Dommedagsprofeter

Wedler vil møte dem han omtaler som «dommedagsforeninger» med saklige argumenter.

– Vi må slå ned på alle selvutnevnte ledere av dommedagsforeningene. Hver gang noen forteller at himmelen faller ned, må vi møte dem med saklige argumenter, sier Wedler og peker i retning representanter fra Ap og MDG.

Mer fra Dagsavisen