FÅR REFS: Frps utenrikspolitiske talsperson, Kristian Norheim.

Frp-topp får kritikk for publisering av tegning

HAMAS-TEGNING: Frps utenrikspolitiske talsmann, Kristian Norheim, får kritikk fra flere hold etter at han la ut en Hamas-kritisk avistegning på Facebook.

Tegningen, som er laget av den anerkjente amerikanske avistegneren Randy Bish, viser en væpnet Hamas-aktivist som holder et barn foran seg. Norheim har lagt til kommentaren «Trist, men sant». Det har falt blant andre SVs Heikki Eidsvoll Holmås tungt for brystet, melder TV 2 i dag.

– Jeg synes det er avskyelig og smakløst. Nå må Kristian Norheim stå til ansvar for at han er en av få her i landet som mener det er greit at Israel bevisst dreper barn, sier Holmås, som fredag deltok på en markering til støtte for Palestina.

Norheim mener Holmås' påstand er en «bevisst misforståelse» og «en helt meningsløs påstand».

– Jeg står fullt og helt innenfor det bildet. Det er ingen tvil om at Hamas bruker sivile på Gaza som levende skjold mot Israels luftangrep, sier Norheim og legger til at han har stor sympati for sivilbefolkningen på Gaza.

– Jeg synes selvsagt ikke det er greit at sivile liv går tapt. Noe som heller ikke er intensjonen til Israel.

Anniken Huitfeldt (Ap) mener publiseringen er et problem for regjeringen.

– Den gir uttrykk for at den uttaler seg balansert om konflikten, mens dette bildet er ensidig og fungerer som propaganda, sier Huitfeldt, som leder Stortingets utenriks- og forsvarskomité, der Norheim er andre nestleder.

«Uverdig», «fordummende» og «neppe egnet til å bedre forholdet» er andre reaksjoner. (NTB)