Innenriks

Framgang for de rødgrønne

Alle regjeringspartiene går fram på en ny meningsmåling

I den nye målingen kutter de rødgrønne inn på forspranget som de borgerlige har hatt i mange måneder.

Høyre faller

På målingen som Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen, går SV fram 0,8 prosentpoeng til 4,5 prosent mens Arbeiderpartiet går fram 1,2 prosentpoeng til 29,3 prosent. Regjeringspartner Senterpartiet får en oppslutning på 4,9 prosent etter en framgang på 0,7 prosentpoeng.

For opposisjonspartiene går det litt tråere. Høyre faller 1,8 prosentpoeng til 31,7 prosent. Fremskrittspartiet faller 0,9 til 17,8, Kristelig Folkeparti står på stedet hvil med 5 prosents oppslutning mens Venstre går fram 0,4 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Rødt går tilbake 0,2 prosentpoeng til 1,1 mens andre partier og grupper bare får støtte fra 0,2 prosent av de spurte, en nedgang på 0,5 prosentpoeng.

Over sperregrensen

Mandatfordelingen gir 67 representanter til den sittende regjeringen mens Frp og Høyre ville hatt 87 alene, 102 sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti.

Hovedårsaken til at blokkene nærmer seg hverandre noe, er SV som nå er tilbake over sperregrensen.

Til sammen 1.000 personer ble spurt i målingen, som ble gjennomført 6. og 7. november. Feilmarginen varierer mellom 0,5 prosent for de minste partiene til 2,8 prosent for de største.

Mer fra Dagsavisen