Innenriks

Fortsatt isolasjon for siktet polititopp

VARETEKT: Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen må fortsatt sitte isolert i varetekt, har Oslo tingrett avgjort.

Retten begrunner det med en reell fare for at han vil kunne påvirke etterforskningen.

Retten ga dermed aktor i saken, etterforskningsleder Helle Kristin Gulseth i Spesialenheten for politisaker, medhold i begjæringen.

«Slik retten ser det er det overveiende sannsynlig at siktede har en reell mulighet til å påvirke etterforskningen, og at det er en nærliggende fare for at han vil utnytte en slik mulighet, dersom han ikke undergis fullstendig isolasjon ytterligere en periode. Restriksjoner i form av brev- og besøksforbud, samt medieforbud som siktede er underlagt, anses ikke tilstrekkelig til å avhjelpe dette», skriver tingrettsdommer Nina Opsahl i kjennelsen.

Vil ikke utdype

– Vi ba om forlenget isolasjon fordi vi mener det er bevisforspillelsesfare, sier etterforskningsleder Gulseth til NTB. Hun ønsker ikke å utdype hva slags beviser det er snakk om.

Varetektsperioden går ut om to uker. Om politiet da vil begjære forlenget varetekt og isolasjon, er ikke klart.

– Det vil være en fortløpende vurdering, understreker etterforskningslederen.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet vært leder for gjengprosjektet. Den siste tiden har han jobbet i politimesterens strategiske stab.

Politioverbetjenten skal ifølge siktelsen ha mottatt store pengebeløp for å bidra til smugling av narkotika. Han avviser alle beskyldninger.

Ikke til stede

Jensen selv var ikke til stede under rettsmøtet. Retten ga etterforskningslederen medhold i at det skulle gå for lukkede dører.

Dommeren argumenterte med at det vil kunne komme fram opplysninger som kan skade etterforskningen hvis de kommer ut – til tross for at pressen har referatforbud fra slike rettsmøter.

For to uker siden ble den korrupsjonssiktede politimannen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon. Isolasjon ved førstegangsfengsling kan bare ilegges i to uker, og derfor måtte retten tirsdag ta stilling til begjæringen om videre isolasjon.

– Har det ikke bra

– Han har det ikke bra. Han har sittet isolert 24 timer i døgnet i et østlandsfengsel med en siktelse mot seg som han på det mest bestemte avviser, sier Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, til NTB.

– Det gjør ham tyngre til sinns. Vi vet alle hvilke behov vi har for å ha kontakt med våre medmennesker, kjente eller ukjente, etter en tid i isolasjon. Det preger hans sinnsstemning ganske sterkt, fortsetter forsvareren. (NTB)

Les også: - Må få forklare seg

Mer fra Dagsavisen