Innenriks

Forsinkelser på Gardermoen

Frosttåken har lagt seg over Gardermoen og fører til forsinkelser på Norges travleste flyplass.

I tillegg fører tekniske problemer til flere kanselleringer for Norwegian.

– Dette værfenomenet vi opplever nå, gjør at vi av hensyn til sikkerheten må ha større avstand mellom flyene som kommer inn. Samtidig må alle fly som skal lette, avises først. Det gjør at ting tar mer tid, og det gir noen forsinkelser, forklarer medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Mye bagasje

For Norwegian fører problemer med avisingsutstyret til at selskapet har måttet kansellere ti avganger, skriver VG.

– Det blir nok flere kanselleringer utover dagen, sier Norwegian-talsmann Lasse Sandaker-Nielsen.

Andersen oppfordrer passasjerene til å møte opp til vanlig tid og forholde seg til informasjonen de får fra flyselskapet.

I oppkjøringen til julehelgen er det også mange som reiser, og de har gjerne mer bagasje enn på en gjennomsnitts torsdag.

– Folk har kanskje med seg ski, eller de skal ha med litt ekstra julemat. I tillegg er det nok en del som har med ekstra bagasje fordi de skal videre på ferie etter hvert. Og når det er flere som reiser og de reiser med mer, blir det litt mindre plass til alle, forklarer Andersen.

Håper tåken letter

Tross den store trafikken, kan han fortelle at det flyter fint gjennom sikkerhetskontrollen. Og utover dagen håper han at værgudene skal stå ham bi.

– Vi håper tåken letter, men prognosene sier den skal ligge fram til torsdag kveld. Da er det meldt litt vind, så vi håper tåken blåser bort, sier han.

Samtidig ville tilfeldighetene at nettopp torsdag er dagen Forbrukerombudet er på plass for å informere flypassasjerene om hvilke rettigheter de har, blant annet ved forsinkelser.

Mer fra Dagsavisen