Innenriks

Flere vil vrake Sanner som nestleder i Høyre

Medlemmer av valgkomiteen i Høyre og Unge Høyre åpner for å vrake 1. nestleder Jan Tore Sanner fra lista til Høyres landsmøte neste år.

Flere i partiet sier at det er på tide med fornyelse i ledelsen av partiet, skriver Aftenposten. Bent Høie har sagt at han ikke tar gjenvalg. Fra 2021 blir han fylkesmann i Rogaland. Torbjørn Røe Isaksen har sagt at han er uaktuell til å overta Høies rolle som nestleder.

Les også: Bent Høie gir seg som nestleder i Høyre

Nå sier medlemmer i partiet at det kan være på tide å bytte ut begge nestlederne. Det betyr at Jan Tore Sanner, som har vært nestleder siden 2004 og har sagt seg villig til å fortsette, vil kunne bli vraket.

– Vi trenger fornyelse i ledelsen. Partiet vil derfor ha godt av to nye nestledere nå og at vi ikke bare erstatter Bent Høie. Begge har vært nestledere lenge, sier Lise Berger Svenkerud i Høyres valgkomité til Aftenposten.

Oppfatningen deles, ifølge avisas kilder, av Unge Høyre som skal ha gitt uttrykk overfor valgkomiteen at begge nestlederne bør vurderes før landsmøtet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Det uttrykte behovet for å fornye partiledelsen skal ikke ha noen sammenheng med misnøye med Sanner i partiet. Leder i valgkomiteen, Harald Furre, sier at kun partileder Erna Solberg blir skjermet for valgkomiteens sonderinger rundt jakten på ny ledelse i Høyre fra 2020.

– Ingen er fredet. Det er ingen som ikke blir diskutert. Heldigvis gror det godt i Høyre, sier Furre.

Mer fra Dagsavisen