Politiet vil ha flere tips i forsvinningssaken. Politinspektør Hanne Kristin Rohde skal ha ny pressekonferanse i dag.

Flere tips-telefoner hos politiet

Oslo-politiet øker kapasiteten for å motta tips. Samtidig deltar enda flere i søket.

Politiet opprettet onsdag et nytt nummer for tips: 22 66 96 00. Samtidig ble flere satt på jobben med å ta imot telefonene fra publikum.

Vil finne nabojenta

Også ute i felt fortsatte letingen for fullt. Onsdag morgen møtte rundt 150 frivillige privatpersoner fram og delte seg i to grupper for å lete.

– Vi har med mange som har vært ute før, og mange mente at Alnaelva godt kan sjekkes grundigere. Derfor har vi sendt en pulje dit. Dessuten har vi sendt en pulje til Lutvann som vi ikke har fått dekket tidligere, sier Bengt Eriksen som koordinerer innsatsen fra de frivillige.

Han sier at den største utfordringen er å finne ut hvor det nå skal letes og være grundige nok.

– Vi er jo livredde for å kaste bort en så utrolig ressurs, som velmenende mennesker som vil lete for å finne nabojenta, sier han til NTB.

Fortsetter

Geir Strand som er talsmann for familien, sier at det vil bli lett så lenge folk stiller opp og ønsker det.

– Vi har lett over enorme områder i Stor-Oslo, så vi får lett, du verden som vi får lett, sier Strand. Han erkjenner at innsatsen kan føles som å lete etter en nål i en høystakk.

– Men det er bedre å lete enn å ikke lete, det er det som er opsjonen, sier Strand til NTB

I tillegg pågår også den politiledede leteaksjonen for fullt. Onsdag fikk Røde Kors inn ekstra letemannskaper fra seks fylker utenfor Oslo og Akershus.

– Vi har valgt å kalle inn region øst. Den består av hjelpekorpsene i Østfold, Oslo, Akershus, Vestfold, Telemark og Buskerud. Vi har også vært i kontakt med Hedmark og Oppland for å få bistand til videre søk i marka, sier operativ leder for Røde Kors, Marius Wigen Andersen.

– Stort område

– Vi trenger hjelp fordi det er et stort område som skal søkes igjennom. Vi ser behovet for å få tak i det vi kan av ekstra ressurser, sier han.

Søket ledes fortsatt fra basen politiet har opprettet i Skullerudstua i Oslo.

Politiets innsatsleder på Skullerud, Lise Dunham bekrefter at flere fra Røde Kors nå har sluttet seg til letingen. I tillegg har Norsk Folkehjelp 30 mann ute for å lete etter Sigrid, og også Norske Redningshunder er involvert i aksjonen.

– Vi søker i Oslo, opp mot markagrensa og også i Stor-Oslo, sier Dunham. Hun sier at det sentrale åstedet, altså området der blant annet mobiltelefonen til Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet, nå er finkjemmet.

Ikke funn av betydning

Ifølge Dunham er det så langt onsdag ikke gjort funn av betydning.

– Vi gjør funn hele tiden, men ikke noe som vi nå kan si knyttes opp mot savnede. Vi har ikke funnet noe som vi kan si at stammer fra henne, sier Dunham.

Letemannskapene hvilte natt til onsdag, men begynte å lete igjen klokken 7 på morgenen.

– Vi har søkt fra luft og med hund, og vi har søkt i vannkantene og gått manngard, sier Dunham.

Skøyenåsen skole der 16 år gamle Sigrid Schjetne nettopp gikk ut av ungdomsskolen, åpnet dørene sine som varmestue for letemannskapene og frivillige.