Innenriks

Flere kan kjenne til Sigrid-drapet

Politiet utelukker ikke at flere enn de to siktede har viktig informasjon om drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

- Vi mener at det er mennesker der ute som vet ting av betydning for saken, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Hun understreker at det ikke er flere mistenkte enn 37-åringen og 64-åringen som er siktet for drapet, men at politiet tror at flere har kunnskaper om hva som skjedde med Sigrid.

Som Dagsavisen skrev i går har politiet besluttet å begjære full rettspsykiatrisk vurdering av 37-åringen.

- Vi skal få dette i gang relativt fort. Arbeidet skal være avsluttet i løpet av tre måneder, sier Gulnes.

Uttalelsen tyder på at politiet mener at bevisene mot 37-åringen er så sterke at han i alle fall vil bli sittende i varetekt ut året.

Befalte ham å drepe

Dagsavisen avslørte i går at den siktede 37-åringen i over et tiår har vært plaget av stemmer i hodet som kommanderer ham til å drepe og slå ned tilfeldige personer. Det framgår av psykiatrirapporten som ble laget om ham etter at han overfalt en tilfeldig kvinne i i 2006. Der beskriver han sitt eget temperament som eksplosivt; han holder det inne i seg til han eksploderer. Han har en tendens til å knuse døde ting med slegge og øks hvis han ikke får det som han vil. Han sier det er et stort problem for ham at han husker så dårlig.

Nye uker i isolasjon

Torsdag vil politiet begjære forlenget isolasjon for de to drapssiktede på grunn av fare for bevisforspillelse. Politiet vil forhindre at de skal kunne utveksle informasjon med andre.

Politiet mener at det samlede bevisbildet mot begge er styrket. Ingen av dem har alibi da Sigrid forsvant mellom Godlia og Østensjø et kvarter over midnatt 5. august. 31-åringens bil passerte bomstasjonen på Abildsø kort tid etter, men han hevder at det ikke var han som kjørte bilen. 64-åringen nærmer seg 40 timer i avhør, og forventer å bli løslatt.

Sigrid bisettes fra Oppsal kirke i dag klokka 11.30.

nina.johnsrud@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen