Innenriks

Flere banker kutter renta

Nordea, Danske Bank og Sparebank1 SMN er blant dem som kutter renta på boliglånet, og gjør det enklere å få avdragsfrihet.

Av Isabel Bech

Nordea senker rentene på boliglån for samtlige kunder med 0,5 prosentpoeng, mens renta for innskudd senkes med inntil 0,5 prosentpoeng.

– Norges Bank har kunngjort et ekstraordinært rentekutt, og vi er i en ekstraordinær situasjon. Vi har besluttet at vi senker våre renter i lys av dette, sier leder for personmarkedet John Sætre i Nordea Norge.

De nye rentesatsene for eksisterende lån og innskudd gjelder fra 29. april.

Les også: Her er tiltakene som skal hjelpe deg gjennom koronakrisen

Avdragsfrihet og rentekutt

Danske Bank kutter boliglånsrenta med inntil 0,35 prosentpoeng fra 15. april. Banken har også merket en markant økning i søknader om avdragsfrihet på lån, opplyser landsjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank.

De gir nå seks måneders avdragsfrie lån til dem som trenger det, sier han. Banken kutter også endringsgebyret for slike tjenester.

SpareBank 1 SMN setter ned renta på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng.

– I tillegg gjør vi det enklere for dem som har boliglån, å søke om avdragsfrihet, sier konserndirektør Nelly Maske i SpareBank 1 SMN.

Styringsrenta ned

Renteendringen trer i kraft 23. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder.

DNB besluttet fredag å senke boliglånsrenta med inntil 0,35 prosent og å gjøre det lettere for kunder å få avdragsfrie lån.

Bankenes rentekutt kommer etter at Norges Bank fredag kuttet styringsrenta med 0,5 prosentpoeng.

Mer fra Dagsavisen