Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo.

Finner ikke dødsårsaken

Familien til Sigrid Schjetne (16) klarer ikke å slå seg til ro før de får svar på hvordan hun døde.

Ifølge politiet gir den endelige obduksjonsrapporten ikke svar på hvordan og når 16-åringen døde.

– Vi håper å finne ut av det. De som står bak dette, vet jo hva som har skjedd, sier familiens bistandsadvokat, Harald Stabell.

Reagerer på lekkasjer

Innholdet i obduksjonsrapporten ble kjent gjennom TV 2 onsdag, og opplysningene ble torsdag bekreftet av politiadvokat Cecilie Gulnes. Både politiet og bistandsadvokaten reagerer kraftig på at innholdet kom ut i mediene før politiet selv holdt sin varslede orientering torsdag.

– Foreldrene har det forferdelig, og det er oppslag om saken nesten hver dag. Det er uholdbart å få detaljer gjennom mediene som de ikke vet, sier bistandsadvokaten.

På vegne av foreldrene ber han om at lekkasjene etterforskes, og at de som eventuelt avdekkes å stå bak, straffeforfølges. I et brev til politiadvokat Gulnes ber han også om å bli holdt løpende orientert om etterforskningen av lekkasjene.

Ingen holdepunkter

Torsdag gikk politiet ut med svært begrenset informasjon fra obduksjonsrapporten.

– Det er fortsatt slik at man ikke kan si noe om hvordan Sigrid døde, eller når. Rapporten gir ikke holdepunkter for å si at hun døde etter en bilulykke, sier Gulnes.

Hun påpeker at det ikke er uvanlig at obduksjonsrapporter konkluderer på denne måten, særlig når personen har vært død en stund.

Som tidligere er politiet svært opptatt av drapsofferets familie i denne saken.

– Jeg ber pressen om å ikke spekulere om hendelsesforløp og dødsårsak av hensyn til Sigrids familie. Det er en stor tilleggsbelastning, understreker politiadvokaten.

Ber om fortsatt varetekt

Torsdag var det fengslingsmøte i Oslo tingrett for de to siktede i saken. Politiet har bedt om fire nye uker for begge, med medieforbud for hele perioden, samt isolasjon i de to første ukene.

Den siktede 37-åringen møtte ikke i retten, men har motsatt seg fortsatt fengsling.

– Han fastholder at han ikke er involvert i dødsfallet, opplyser forsvareren hans, advokat John Christian Elden, til NTB.

– Ingen nye bevis

64-åringen møtte i retten. Han krever å bli løslatt, opplyser forsvareren, advokat Heidi Ysen.

– Politiet har ikke lagt fram noen nye bevis, etter mitt syn. Bevisene knytter den medsiktede mer til saken enn min klient, sier Ysen.

Hun sier at hun håper retten har «mot og ryggrad nok» til å løslate klienten.

Politiadvokat Cecilie Gulnes forteller at politiet vurderer bevisbildet omtrent som sist de to drapssiktede ble framstilt for varetektsfengsling for to uker siden.

Fengslingsmøtet startet klokka 10, men kjennelsene var torsdag ettermiddag fortsatt ikke klare. Politiet argumenterte med at etterforskningen kunne skades hvis fengslingsmøtet gikk for åpne dører, og tingrettsdommeren ga politiet medhold.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere.