FHI: Første smitteøkning siden mars

FHI meddeler i en fersk rapport at smittespredningen øker for første gang siden mars, men presiserer at smitten fortsatt er lav i befolkningen.

Etter en nedgang av korona siden slutten av mars, har det de siste to ukene vært en økning i antall meldte tilfeller, viser Folkehelseinstituttets ferske ukesrapport.

Les også: Nytt smittetilfelle på sykehjem i Oslo

– Den samlede overvåkingen viser en økning i smittetallene siste uke, men fortsatt lav spredning av covid-19 i befolkningen, skriver FHI i en ukesrapport som ble publisert onsdag.

De siste to ukene har det vært 290 nye tilfeller av koronasmitte i Norge, der 196 av tilfellene er rapport inn den siste uken, fordelt på 37 kommuner.

Smitten er i dag 5,4 per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og kommer i hovedsak av reiser, lokale utbrudd og klynger.

Les også: Vil vi klare å holde avstand når hverdagen begynner igjen? Helsebyråden er bekymret

Ni nye smittetilfeller registrert etter Hurtigruten-utbruddet

Folkehelseinstituttet opplyser at det onsdag er registrert ni nye smittetilfeller etter koronautbruddet på Hurtigruten. I alt 53 personer er bekreftet smittet.

Utbruddet på skipet Roald Amundsens to seilaser til Svalbard, fortsetter å øke. 37 besetningsmedlemmer og 16 passasjerer er bekreftet smittet.

Les også: Nybø tror ikke lav lønn gir økt smitterisiko på Hurtigruten

– Det er registrert sju nye tilfeller blant passasjerene. Flertallet av disse er folkeregistrert i fylker som allerede har kjente tilfeller, i tillegg har en passasjer fra Vestlandet fylke testet positivt. Dessuten er det to nye personer i mannskapet som er bekreftet positivt med covid-19, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.