Nyheter

Færre mottar kontantstøtte i Oslo

Mottakerne av kontantstøtte er redusert med 30 prosent i Oslo de siste tre årene, viser ferske tall fra Nav.

I fjor mottok 1.610 familier i Oslo kontantstøtte, mot 2.483 familier i 2015, skriver NTB.

– Kontantstøttetallene går i riktig retning. Aldri har så få fått kontantstøtte i Oslo, samtidig har vi aldri hatt flere barn i barnehage. Dette viser at byrådets politikk gir resultater, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Les også: Færre får kontantstøtte

– Kontantstøttetallene går i riktig retning

30 prosent færre går på kontantstøtte i Oslo nå enn for tre år siden. Det viser tall fra NAV som ble publisert torsdag.

–  Jeg er glad for at både andelen og antallet på kontantstøtte har gått nedover under det rødgrønne byrådet i Oslo. Aldri har så få fått kontantstøtte i Oslo, samtidig har vi aldri hatt flere barn i barnehage. Dette viser at byrådets politikk gir resultater, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Forskjeller

Samtidig er det fortsatt store forskjeller mellom bydelene i Oslo. Andelen på kontantstøtte er i snitt rundt 10 prosent i de ytre vestlige bydelene og over 35 prosent i de ytre østlige bydelene.

– Kontantstøtten holder særlig kvinner borte fra arbeidslivet og barn i barnehagealder borte fra barnehagefellesskapet. Det er en viktig forklaring på at mange barn ikke kan godt nok norsk når de begynner på skolen. Kontantstøtten burde vært fjernet. Vi har søkt om å få fjerne den i utvalgte bydeler, men fått avslag fra regjering, sier Johansen.

Historisk har Oslo vært fylket med flest kontantstøttemottakere, men trenden ble brutt for første gang i 2018. Nå er Rogaland fylket som har flest mottakere av kontantytelsen.

Lest denne?: Vi kaster gryter og kjeler, men på feil sted

Mer fra Dagsavisen