Politiet aksjonerer mot en boligblokk på Østensjø der 29-åringen som er siktet for falsk forklaring bor.

Får stadig ny informasjon i Sigrid-saken

Politiet tror ikke på noe snarlig gjennombrudd i Sigrid-saken, og satser på full etterforskning i helgen.

 – Etterforskningen fortsetter med fullt trykk på alle områder, også gjennom helgen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Flere vitneavhør

Hun understreker at politiets første prioritet er å finne Sigrid, helst i live.

Flere hundre personer er så langt avhørt i forsvinningssaken, men fortsatt gjenstår flere hundre vitneavhør, ifølge Rohde.

Hun sier det ikke er aktuelt å utvide siktelsen mot 29-åringen som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet i saken. Forholdet gjelder fortsatt «et vitne i forsvinningssaken som er siktet for falsk forklaring» .

– Politiet ikke kan gi nærmere opplysninger om hva vi mener er uriktig ved forklaringen fordi vedkommende er identifisert i mediene. Ytterligere opplysninger om siktede vil derfor være et brudd på politiets taushetsplikt, sier Rohde.

Hun sier det kan bli foretatt flere avhør av siktede, men legger til at dette ikke vil være mer dramatisk enn avhør av andre vitner i saken.

– Ny informasjon tilflyter stadig politiet, og denne informasjon må etterforskes, sier hun.

Søkte med kriminalhund

Politiet hadde fredag med seg kriminalhund da de på nytt undersøkte boligblokka til den siktede 29-åringen. Blod- og sædhunden undersøkte også Godlia T-banestasjon.

To sivile politibiler ankom boligområdet i Oslo ved 12.30-tiden. Kort tid etter gikk tre sivilkledde politifolk inn i boligblokka til den siktede. Den ene hadde med seg en hund som er spesialtrent til å finne sæd- og blodrester.

De tre var inne i boligblokka i under en halv time. Deretter dro politiet videre til Godlia T-banestasjon, som ligger et par hundre meter unna. Der gjorde de seg ferdige i løpet av noen få minutter.

Også tidligere denne uka gikk politiet inn i leiligheten for å undersøke den.

Kartlegge bevegelser

Rohde sier undersøkelsene fredag var ledd i den pågående etterforskningen hvor politiet hele tiden forsøker å kartlegge med stadig større sikkerhet hvor Sigrid gikk og hvor hun eventuelt sluttet å gå kvelden hun forsvant.

Rohde sier svært mange personer er nevnt i forbindelse med saken, også personer med «historikk».

– Men vi må ha konkret grunnlag for å knytte disse til Sigrids forsvinning, sier hun.

Ifølge Rohde har politiet nå rundt 4.500 navn på personer som er nevnt i saken, over 1.000 kjøretøy, og de har foretatt flere hundre vitneavhør. Mellom 2.500 og 3.000 tips er kommet inn i saken.

Fortalte om skrik

29-åringen ble siktet mandag og innbrakt av politiet. Han ble sittende i arrest til onsdag, ifølge VG. Mannen er tidligere er dømt for overfallsvoldtekt og blotting i Bergen. Han bor bare et lite stykke unna hjemmet til 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, som forsvant på vei hjem natt til søndag 5. august.

Til ulike medier har han forklart at han satt på sin egen veranda da han hørte et skrik i området den natta Sigrid forsvant. Han har også fortalt at han observerte henne på hjemvei, og har forklart seg om detaljer i hennes påkledning.

Politiet skal være av den oppfatning at det ikke er mulig å observere Sigrid så detaljert dersom han har sittet hjemme på sin egen veranda.