13-åringen som nyttårsaften døde i Valdres var tidligere elev ved Mølladammen skole i Lommedalen. FOTO: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Familien skriver til minne om 13-åringen

– Hun var opprinnelig en munter og livsglad pike med godt humør.

Den 13 år gamle jenta var opprinnelig munter og livsglad, med godt humør, skriver familien til minne om henne.

I en henvendelse til Budstikka og Aftenposten skriver familien om jenta, som døde nyttårsaften.

– Hun var opprinnelig en munter og livsglad pike med godt humør, kanskje litt sjenert og ikke supertøff i forhold til ukjente. Hun var imidlertid interessert i det meste, kunnskapsrik, meget flink på skolen, elsket lange, tøffe turer i fjellet sommer som vinter. Hun elsket å være på Beitostølen, skriver familien.

LES OGSÅ: 13-åringens mor Ba om hjelp allerede i august

– Gjorde alt hun kunne

Jenta var aktiv i håndball og fotball i tiden på barneskolen i Bærum. Men så begynte mobbingen, som skulle ødelegge livet hennes, skriver familien.

Videre understreker de at 13-åringens mor har gjort alt som har vært mulig for at jenta skulle få det bedre.

– Barnets mor har tallrike ganger vært i kontakt med skolene, fastleger, terapeuter, sykehus og institusjoner uten at disse har maktet å gjøre piken frisk. Det er viktig for oss å påpeke at moren ikke på noe tidspunkt sviktet i omsorgen for barnet, skriver familien, som også kommenterer at moren opplevde å ikke bli møtt med forståelse på den første barneskolen eller ungdomsskolen.

LES OGSÅ: 13-åring funnet død på hytte

Ber om fred

– Vår pike på 13 år døde uventet da hjertet stoppet. Vi kan ikke få henne tilbake. Moren hadde, som beskrevet, kjempet en håpløs kamp mot det organiserte samfunnet i mange år uten å få nødvendig hjelp. Når barnet så dør, er det organiserte samfunnet lynraskt til stede, skriver familien.

Innlegget avsluttes med at familien ber om å få være i fred for å sørge i en vanskelig tid. I tillegg ber de pressen om å være varsom med å publisere ubekreftede påstander som gir et feilaktig bilde av situasjonen.

(©NTB)