Det sosiale nettstedet Facebook har avslått politiets begjæring om å få innsyn i kontoen til Sigrid Schjetne (16) som forsvant i Oslo natt til søndag.

Facebook nekter politiet innsyn

Nettstedet Facebook har avslått politiets begjæring om å få innsyn i kontoen til Sigrid Schjetne (16).

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde kom torsdag med en statusoppdatering i saken om den savnede 16-åringen. Hun sier politiet har sendt en ny henvendelse til det amerikanske nettstedet. Hun tror derfor det bare er et spørsmål om tid før politiet får full tilgang til kontoen.

– Vi har også fått beskjed om at kontoen ikke er slettet, sa Rohde på en pressebrifing i Politihuset i Oslo torsdag ettermiddag.

Ingen spor

Politiet har fortsatt ikke funnet noen spor etter jenta, som sist ble hørt fra like etter midnatt natt til søndag, da hun var på vei hjem etter å ha besøkt en venninne.

– Vi har nå delt opp etterforskningen i flere store og omfattende prosjekter, forklarte politiinspektøren, som leder oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser. De ulike gruppene tar seg av ulike aspekter ved saken, som overvåkingsvideoer, biler, beslag, sosiale medier, vitner, tips, ulike analysegrupper og et prosjekt som kartlegger publikums bevegelser i området.

– Vi har fått inn rundt 800 tips i saken, og det sier selv at det er mye å gjøre, legger Rohde til. Det er også gjort mange funn, og mange gjenstander er tatt inn til undersøkelse.

Biler og fest

Det har kommet flere konkrete opplysninger om biler i området. Fra før er føreren av en bil som er sett ved barnehagen der Sigrids telefon og sko ble funnet, bedt om å melde seg. Det har ikke skjedd ennå,.

– I tillegg er det observasjoner av en sølvgrå bil, trolig en Golf, i Låveveien på vei mot Statoil. Vi ber også føreren av denne bilen om å melde seg, sier Rohde.

I tillegg fortalte hun at det er kommet flere rapporter om skrik og rop i området, men også vitner som fortalte at det hadde vært stille.

– Det er også viktig for oss å lokalisere fester i området, og vi ber derfor folk som har hatt fest eller vært på fest eller har vært på vei hjem, om å melde seg. Det gjelder både ungdommer og voksne, sier Rohde.

Frigjør bilder

Rohde sier at politiet vil frigjøre fire bilder tatt av Sigrid tatt tidligere den kvelden hun forsvant, slik at det skal bli enklere for publikum å se for seg hvordan hun så ut den dagen.

Det er en mye informasjon politiet nå arbeider seg gjennom for å finne spor etter 16-åringen.

– Vi er på langt nær ferdig med å gå gjennom overvåkningsbilder. Vi har en enorm mengde informasjon og opplysninger rundt saken, men fortsatt ingen spor, sier Rohde.

Onsdag ble det klart at PST hjelper politiet i etterforskningen. De bidrar spesielt rundt sosiale medier. Politiet har foreløpig ingen grunn til å tro at Sigrid har hatt noen form for fiender.

– Publikum sitter ofte på nøkkelen i slike saker, så vi ber alle om å tenke seg om en gang til om de har sett eller hørt noe som kan være av interesse. Det kan være den siste brikken i puslespillet, den vi mangler, sier Rohde til Nyhetskanalen.