Tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen blir foreløpig ikke etterforsket for sitt seksuelle forhold til en 20 år yngre kvinne.

Etterforsker ikke Ingebrigtsen

Påtalemyndigheten vil ikke innlede etterforskning av tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) nå.

– Vi ser ikke noen grunn til å gi noe pålegg om å innlede etterforskning nå, sier jourhavende førstestatsadvokat Guri Lenth hos Riksadvokaten til NTB.

Riksadvokatembetet fikk mandag morgen en rekke henvendelser om hvorvidt de ville ta initiativ til at saken ble etterforsket, men etter noen timer kom beskjeden om at de avventer situasjonen.

Påstand mot påstand

Søndag sa kvinnen som hadde et forhold til Ingebrigtsen i 2004, at han presset henne til å ha en seksuell relasjon med ham. Hun mener han også presset henne til å tie om forholdet.

Da hun var medlem i AUF, ble hun invitert hjem til daværende fylkesråd Roger Ingebrigtsen. Hun var da 17 og han 37 år gammel.

– Jeg dro dit i den tro at jeg var invitert på en hyggelig middag med diskusjoner om politikk. I stedet ble det mye alkohol, før vi endte med å ha seksuell omgang. Jeg hadde drukket mye alkohol, og skjønte ikke hva jeg hadde vært med på, sa kvinnen som i dag er 25 år gammel og har fremtredende politiske verv i Troms Ap.

Roger Ingebrigtsen benekter at han utsatte henne for noe press. Han har sagt at han hadde inntrykk av at forholdet var gjensidig, men aksepterer at hun ikke opplever det slik.

Avventer anmeldelse

Det er førstestatsadvokaten i Troms og Finnmark som heretter håndterer saken. Dersom politiet selv skulle mistenke at Ingebrigtsen brøt loven, er det paragraf 193 i straffeloven han vil bli etterforsket etter.

Den sier at «den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold straffes med fengsel i inntil seks år».

– Vi forholder oss rolige inntil videre. Vi ønsker ikke å sende ut noe signal i denne saken. Kommer det en anmeldelse, vil politiet i Troms selvsagt se på den, sier førstestatsadvokat Lars Fause til TV 2.

- Ikke noe straffbart

Kvinnens bistandsadvokat, Thomas Hansen i advokatfirmaet Bakke i Tromsø, har foreløpig ikke anmeldt saken.

Roger Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, sa søndag at det etter hans vurdering ikke har skjedd noe straffbart i saken.