Innenriks

Etterforsker helt til neste sommer

12 uker etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant, jobber politiet fortsatt på spreng med å finne ut hva som faktisk har skjedd. Den siktede 64-åringen slipper nå ut av varetekt.

- Det er mange store spørsmål som fortsatt står ubesvart. Selve etterforskningen vil fortsette fram mot sommeren. Det er veldig mye materiale i denne saken og mye arbeid gjenstår, sa politiadvokat Cecilie Gulnes på en pressekonferanse på Oslo politihus i går.

Politiet regner med at de omfattende kriminaltekniske undersøkelsene er ferdig utpå nyåret.

Opprettholder siktelse

Mistanken mot den siktede 64-åringen, som eier bilverkstedet som ligger ved skråningen der 16-åringen ble funnet, slippes nå ut av varetekt.

- Mistanken mot 64-åringen er ikke styrket. Han er ikke tatt i noen løgn eller feilinformasjon, sier Gulnes.

64-åringen er knyttet til saken gjennom bilverkstedet, men politiet har ikke funnet noe mer som knytter ham nærmere til drapet. Siktelsen mot ham blir imidlertid opprettholdt.

- Det er altfor tidlig å si at han er sjekket ut av saken. Vi kan ikke si noen ting med sikkerhet ennå, sier Gulnes.

Vil ha fortsatt isolasjon

Når det gjelder den siktede 37-åringen, ber imidlertid politiet om fortsatt varetekt, og politiet mener at mistanken mot han er styrket.

Bevisforskjellen mellom de siktede er stor, og politiet mener etterforskningen har styrket saken mot 37-åringen.

Det er nå viktig for politiet å få gjennomført lengre avhør av mannen.

- Vi har planlagt et avhør fredag, men det er vanskelig å få informasjon fra ham. 64-åringen har vært samarbeidsvillig og har snakket mye. Alt er ikke like presist, men han har gitt en god del informasjon som det har vært mulig å etterprøve, sier politiadvokaten ifølge NTB.

37-åringens advokat John Christian Elden har reagert på at hans klient sitter i isolasjon, skriver NTB. Torsdag har den siktede vært isolert i åtte uker.

Politiet vil torsdag be om fire nye uker i varetekt, hvorav to uker er i full isolasjon.

- Isolasjon er et veldig inngripende virkemiddel som vi vurderer nøye, men vi har vært i dialog med fengselet, og han har en del tilbud der som han benytter seg av, sier Gulnes til nyhetsbyrået.

Varsler erstatningssøksmål

64-åringen som er siktet i Sigrid-saken varsler et erstatningskrav dersom drapssiktelsen frafalles.

- Vi vil først arbeide for å få saken henlagt og så fremme et erstatningssøksmål. Erstatningen vil ta hensyn til hvor mange dager han har sittet i varetekt, hvilke økonomiske konsekvenser det har hatt for ham og en oppreisning. Å være siktet i en så alvorlig sak med et så lavt mistankegrunnlag fra dag en, har betydning for oppreisningsbeløpets størrelse, sier hans to advokater Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen til NTB.

irene.halvorsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen