Erfarne KrF-politikere får partiets fire statsrådsposter

Fremskrittspartiets regjeringsexit gir KrF én ekstra statsråd, og det blir få KrF-rokeringer, ifølge avisene Vårt Land og Dagen.

Ifølge kilder tett på KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er det Dag Inge Ulsteins navn som det mest usikre, skriver Vårt Land, som først meldte at KrF får fire statsrådsposter.

Kilder bekrefter imidlertid overfor VG at det sent torsdag ettermiddag er klart at Ulstein fortsetter som utviklingsminister. Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad fortsetter også som barne- og familieminister og landbruksminister.

Tidligere torsdag bekreftet kilder til flere medier at tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide blir samferdselsminister. NTB)

følge kilder tett på KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er det Dag Inge Ulsteins navn som det mest usikre, melder Vårt Land, som først meldte at KrF får fire statsrådsposter.

Torsdag ettermiddag er det Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad, Dag Inge Ulstein og Knut Arild Hareide som ligger an til å bli KrFs fire statsråder i regjering, ifølge Dagen.

Ikke ferdig

Ropstad, Bollestad og Ulstein har allerede statsrådsposter i Solberg-regjeringen. Knut Arild Hareide blir ny samferdselsminister, fremholder kilder overfor VG og NRK.

En sentralt plassert kilde i regjeringsapparatet sier imidlertid til Dagen at kabalen ikke er ferdig, og at det fortsatt kan bli endringer. (NTB)

Les også: SV: Kommer til å holde Erna ansvarlig for Nav-skandalen